Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Första klippet från nya ”Bron”

Den 22 september är det premiär för den andra säsongen av ”Bron”. På tisdagen släppte SVT ett första klipp från premiäravsnittet.

Det handlar om säsongens utgångspunkt: Ett tankfartyg som inte svarar på anrop från sjöfartsverket och därefter går på grund vid Öresundsbron. När Saga Norén (Sofia Helin) kommer till platsen finns det ingen besättning ombord på fartyget – men fem fastkedjade ungdomar under däck.

”Brons” huvudförfattare Hans Rosenfeldt berättade om den nya säsongen för SPOILER ALERT i slutet av juli. Han sa då bland annat så här om de tio nya avsnitten:

– De här fem ungdomarna har anmälts saknade helgen innan, de har varit kidnappade i två, tre dagar. Det är inledningen på det hela. Saga börjar luska i var de har varit och varför. Sedan dör en av dem, det blir en mordutredning och Saga drar in Martin i det och så börjat fallet.

Precis som i den första säsongen av ”Bron” spelar Sofia Helin och Kim Bodnia (Martin Rohde) huvudrollerna. Huvudregissör för de nya avsnitten är Henrik Georgsson. Han har gjort de fyra första samt två sista avsnitten.

Läs mer om den andra säsongen av ”Bron” här.

Följ Mattias Bergqvist på Twitter: @bergqvist_m