Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

CCH Pounder i ”Sons of anarchy”

A match made in heaven, säger vi och gläds åt nyheten att skådespelerskan CCH Pounder har fått en roll i den kommande säsongen av ”Sons of anarchy”. Tydligen handlar det dessutom om en karaktär som inte kommer försvinna (läs mördas) i första taget, vilket ju gör det hela än bättre. Enligt Entertainment Weekly spelar Pounder en påstridig åklagare vid namn Tyne Patterson och vi gissar att hon inte är så förtjust i motorcyklar.

CCH Pounder minns vi ju från Shawn Ryans briljanta ”The Shield”, där hon gjorde rollen som Claudette Wyms – som ju för övrigt, i alla fall till en början, polissamarbetade med  ”Dutch” Wagenbach”, spelad av Jay Karnes. Ja, samma snubbe som stalkar Tara i den första säsongen av ”Sons”, och som sedan – SPOILER ALERT! – blir dödad av Jax.

Men trots Karnes övertygande stämpel på första säsongen av ”SOA”, så är ändå nyheten om Pounder den bästa från-”The Shield”-till-”Sons of anarchy”-flytten hittills (även om Walton Goggins gjorde en oförglömlig roll i säsong fem som Venus Van Dam).

Vår favorit Kurt Sutter, skapare av och mästerlig showrunner för ”Sons”, var tidigare manusförfattare och exekutiv producent för ”The Shield”. Skådespelartrion Benito Martinez, David Rees Snell och Kenny Johnson hade alla betydande roller i den serien för att sedan också finnas med i ”SOA”-rollistan.

Tidigare har Kurt Sutter själv avslöjat att skådespelerskan Kim Dickens – bland annat ”Lost”, ”Friday night lights”, ”Treme” och framför allt ”Deadwood” – kommer att ha en större roll i den sjätte säsongen av ”SOA”. Och ja, innan ni frågar, vi väntar också på att Michael Chiklis ska få vara med i ”Sons of anarchy”…

Följ Mattias Bergqvist på Twitter: @bergqvist_m