Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Så här blir nya TV11

På fredagen stod det klart att SBS Discovery Media köper TV11 av TV4-gruppen. Förutsatt att Myndigheten för Radio och tv godkänner överlåtelsen tar SBS Discovery Media över kanalen den 1 juni.
– Köpet av TV11 skapar fantastiska förutsättningar för fortsatt tillväxt för oss, och kompletterar vår kanalportfölj, säger Jonas Sjögren, vd och landschef för SBS Discovery Media i Sverige, bland annat i ett pressmeddelande.

SBS Discovery Media, som sedan tidigare har hand om Kanal 5 och Kanal 9, får alltså ytterligare en kanal i stallet till sommaren. Och det innebär självklart en del nyheter för alla oss som är intresserade av tv-serier. Bland annat kommer ”The Carrie Diaries” sändas i TV11, med premiär den 13 juni. Även nya avsnitt av ”Supernatural” och ”Glee” kommer att visas i kanalen.
Köpet gör också att en del av serierna som tidigare har visats i TV11 nu kommer att sändas i antingen Kanal 5 eller Kanal 9. Det här är en del av det som vi vet än så länge:

# Den tredje säsongen av ”Castle” kör i gång i Kanal 5 den 10 juni.
# ”90210” ska sändas i TV11.
# Älskade ”American horror story” – både de äldre och även nya, härligt emotsedda säsong tre – ska sändas i Kanal 9
# ”Bobs Burgers” ser du i Kanal 9 – precis som favoriten ”Sons of Anarchy”, där vi till vår stora lycka kan konstatera att säsong sex kommer att visas.
# ”Private Practice” (alla säsonger) liksom Kiefer Sutherlands ”Touch” och ”White Collar” hamnar i TV11.
# Det är ännu inte klart i vilken kanal ”Raising Hope” och ”Don’t Trust the B—- in apartment 23” ska sändas.
# För tillfället är det också oklart hur det blir med hyllade ”The Walking dead”, men så fort vi får höra något kommer vi naturligtvis att skriva om det.

Följ Mattias Bergqvist på Twitter: @bergqvist_m