Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Bilakrobatik: Ny ”Fast & Furious”?

”Man vänder inte sin familj ryggen”. ”Trafikkrig”. ”De har en stridsvagn”. Och dessutom: Vin Diesel kör sin bil ut genom nosen på ett exploderade flygplan.

Ja, vi snackar ”Fast & Furious 6” och ja, peppen är enorm. Inte bara för att ”Fast Five” var en så spänstigt smart actionfilm, utan också för de episka trailers som förhoppningsvis bara är en försmak av den bilakrobatik som väntar. Att sedan Letty (Michelle Rodriguez) plötsligt är tillbaka i ”Fast & Furious”-universumet och skjuter Toretto (Vin Diesel) i axeln – ja, jag vet att Vin Diesel blir skjuten i axeln minst en gång i veckan, men det här handlar också om ett känslomässigt sår – samt att The Rock flyger genom luften i ett slagsmålsutfall är naturligtvis en bonus.

Allt pekar också på att Universal tror lika mycket på ”Fast & Furious 6” som jag, för efter att Justin Lin – han regisserade ”The Fast and the furious: Tokyo drift” samt nytändningen ”Fast & Furious”, ”Fast Five” och ”Fast & Furious 6” – meddelat att han inte är intresserad av regissera ett sjunde mästerverk har både Deadline.com och Entertainment Weekly bekräftat att filmstudion förhandlar med regissören James Wan (ansvarig för bland annat ”Insidious” och ”Saw”) om en fortsättning.

De ryktas även om att Universal siktar på en premiär för nästa nu-förstör-vi-så-många-bilar-som-möjligt-film redan om ett år. Vilket borde betyda att inspelningen startar under eller efter sommaren.
James Wan? Han kommenterar det hela så här på Twitter:

”Fast & Furious 6” har svensk premiär den 24 maj. Som Vin Diesel brukar säga: Ride or die.

Följ Mattias Bergqvist på Twitter.