Anders Nunstedt

Veckans singlar: Tove Lo, Hot Chip, Bruce Springsteen och Sarah Klang

Mästerpopkocken Tove Lo.


Tove Lo
”Glad he’s gone”
Alla som fick för sig att Tove Los karriär var på väg utför efter albumet ”Blue lips” (2017) kan uppsöka en papperskorg och tillverka en dumstrut av innehållet. ”Glad he’s gone” tillhör ju tveklöst det coolaste 31–åringen från Djursholm gett ut i singelform. Allt är makalöst tillbakalutat och kaxigt på samma gång när artisten/låtskrivaren/producenten levererar en låt som, om stjärnorna står rätt, kan bli en av sommarens stora. Med en passiv-aggressiv/ekivok text som gör att avsändaren blir tydlig. Med en vass produktion och en refräng som sitter som en hiphopkeps.
Man blir glad över att hon är tillbaka.


Hot Chip
”Melody of love”
Hot Chips frontfigur Alexis Taylor har berättat att ”Melody of love”, bandets andra singel från kommande albumet ”A bath full of ecstasy” (21/6), från början var en elva minuter lång discodänga. I sitt färdigproducerade skick låter den mer som en melodisk rymdpromenad mellan The XX och Pet Shop Boys, inramad av en galax av italo disco-syntar och gammal soul. Väldigt fint.


Sarah Klang
”New day coming”
Det låter ibland som att Sarah Klang, 26, har en livstid av visdomar i sina stämband. Som att rösten är sänd från det förflutna, för att hålla oss i handen i framtiden. ”New day coming”, Klangs tredje singelsläpp för det här året, är romantisk myspop med sympatiska drag av både Stevie Nicks och Florence Welch. Det går inte att komma ifrån att produktionen känns gammalmodig, snudd på mono, men spela roll?


Bruce Springsteen
”Tuscon train”
Tredje singeln från kommande albumet ”Western stars” är lika varmt och sentimentalt orkestrerad som föregångarna, men samtidigt påminner låtbygget om Bossen kring ”The rising” – särskilt bryggan där Springsteen plötsligt utbrister ”We fought hard over nothing”. En låt som tuffar fram på ett väldigt behagligt vis.

ANDERS NUNSTEDT