Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anders Nunstedt

Recension: Tracey Thorn gör tidlös popmusik från hjärtat

tt

Tracey Thorns femte soloalbum är här. Och det är bra. (Foto: Edward Bishop)

ALBUM
*4geting
Tracey Thorn
”Record”

Genre: Pop
Bästa spår: ”Sister”, ”Dancefloor”, ”Air”.

*rad avstand
Inte för att det behöver påpekas, men Everything But the Girl är för alltid ett av världens bästa band. Att kräva samma verkshöjd av Ben Watts och Tracey Thorns soloskivor är lite som att sura för att Ringo Starr och Paul McCartney inte gjort någon egen ”Revolver” på sistone.

*rad avstand
Precis som sin kollega och livskamrat Ben Watt har dock Tracey Thorn fortsatt att ge ut musik som rimmar med hennes historia och ålder (hon är 55 år).
Julalbumet ”Tinsel and lights” är det bästa julalbumet som getts ut det här årtusendet. ”Out of the woods” har jag fortfarande inte kunnat, eller velat, sluta lyssna på.

*rad avstand
”Record” är ett moget discoalbum som påminner om Pet Shop Boys, bara mycket mer analogt och obrytt om moderna produktionsknep. Texterna handlar om den komplicerade kärleken till musiken – och familjen.

*rad avstand
Det är så ocoolt att det nästan är vågat. Men framför allt sjunger Thorn – som alltid – fantastiskt, och även om låtarna känns som att de lika gärna skulle ha kunnat vara utgivna 2008 så kommer de att värma lika mycket 2028.

ANDERS NUNSTEDT