Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anders Nunstedt

Recension: Spotify samlar juliga stjärnor till omväxlande spellista

juldemi

Demi Lovato gör sig bra som tomte.

JUL/SPELLISTA
*3geting
Sam Smith med flera
”Spotify singles: christmas”

Bästa spår: ”It’s not christmas ’til you come home” (Norah Jones), ”Can you see” (Fifth Harmony), ”I’ll be home for christmas” (Demi Lovato).

*rad avstand
Spotify har för vana att trycka in världens största artister i sina studior – i New York, London eller Stockholm – och låta göra dem halvakustiska versioner av sina hits. I år har artisterna dessutom spelat in en julparentes (de flesta av dem; Ed Sheeran gjorde en cover av Britney Spears ”Baby one more time” i stället) för ett specialalbum.

julharmony

Här råder det julharmony.

*rad avstand
Att det blir ojämnt tomteskägg säger sig självt. Det finns ingen särskild tanke bakom blandningen av artister och stilar här. Det är irriterande och avväpnande på en och samma gång.

*rad avstand
För varje missriktad DMX, Josh Groban och Demi Lovato finns en snygg motpol från Norah Jones, Demi Lovato eller Fifth Harmony som väger upp.

ANDERS NUNSTEDT