Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anders Nunstedt

Recension: Sias julalbum fyllt med glättigt kommersiell 90-talspop

julSIA

Sias julalbum är konsekvent paketerat alright.

JUL/ALBUM
*2geting
Sia
”Everyday is christmas”

Bästa spår: ”Snowman”, ”Ho ho ho”.

*rad avstand
Förra julen spenderade undertecknad i Kalifornien. Bland annat präntade ett besök på en exklusiv shopping mall i Beverly Hills, dagarna innan ”christmas”, in sig i minnet. Köpcentrat var pyntat med tusentals juleljus, gigantiska julgranar, hade fantasifulla installationer uppspända i luften, en räls med ett rentåg som körde runt de yngsta, en botoxad barbershopkör, en tomtestuga samt en snökanon som såg till att det singlade snöflingor i solskenet…

*rad avstand
Man ville gråta av lycka och spy av avsmak.

*rad avstand
Sias ”Everyday is christmas” kommer att passa in perfekt i dylika hyperkommersiella sammanhang.

*rad avstand
Tio nyskrivna jullåtar som landar någonstans mellan Phil Spectors klassiska julalbum och 2017 års hitlistor. Vilket rent matematiskt skulle innebära 1990. Av Sias moderna produktionstrick märks nämligen inte särskilt mycket. Hon tar inga risker, men hon tar i.

*rad avstand
Ett par låtar är kul, ett par är fina, ett par är outhärdliga – och samtliga är så glättigt presenterade att man väldigt lätt får nog.

ANDERS NUNSTEDT