Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anders Nunstedt

Recension: Shania Twain mer country än pop på comebacken

shaniatw2

Väntan är över. Shania Twain ger ut sitt första album på jättejättejättelänge.

ALBUM
*2geting
Shania Twain
”Now”

Genre: Country
Bästa spår: ”Life’s about to get good”, ”Swingin’ with my eyes closed”.

*rad avstand

Ger ut sitt första album på 15 år

*rad avstand
Innan Taylor Swift anlitade Shellback och Max Martin och hoppade av countrytåget för en popkarriär var Shania Twain Vilda Västerns crossoverdrottning. 1995 kom ”Come on over”, ett samarbete med hennes dåvarande make Robert ”Mutt” Lange (som producerade Def Leppards succéer, och var låtskrivare bakom FO&O i årets Melodifestival). Skivan sålde 300 000 – bara i Sverige, och 40 miljoner ex världen över.

Succésingel.

*rad avstand
Kanadensiskans senaste album kom för 15 år sedan, för två år sedan genomförde hon en avskedsturné – som tydligen gav mersmak. Nästa år är det premiär för ”Now tour”, baserad på comebackalbumet.

*rad avstand
”Now” är en skiva som, just i ljuset av Taylor Swift, känns lätt daterad. Trots att namn som edm-bekante Matthew Koma och Jake Gosling (Ed Sheeran) finns bland låtskrivarna. Det låter mer country än pop när 52-åringen skriver ett nytt kapitel.

*rad avstand
En mer passande titel vore kanske ”Then”. Det låter hyfsat kompetent och inspirerat, men ganska daterat.

ANDERS NUNSTEDT