Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anders Nunstedt

Recension: Avantgardet gör indieskrammel rakt från hjärtat

avantg

Varför tona ner att man jobbat med en berömd producent? (Foto: Anton Lernstål)

ALBUM
*3geting
Avantgardet
”På östkusten intet nytt”

Genre: Indie
Bästa spår: ”Fårskinnstearaway”, ”Hög i gränder”, ”Horsepundarpop”.

*rad avstand
Avantgardets andra album för tankarna tillbaka till en tid då utvalda skivhandlare brukade skriva små rekommendationer till varje nytt skivsläpp. Den handskrivna textlappen till Avantgardets skivan skulle kunna lyda ”För dig som gillar Eldkvarn, Håkan Hellström, Bob Hund och gammal hederlig progg”.

*rad avstand
”På östkusten intet nytt” är producerad av Jocke Åhlund, och det inte utan att det hörs. Det härjar en desperat energi genom hela albumet, ett driv som ofta påminner om Caesars Palace och ”För sent för Edelweiss”. Rasmus Arvidsson skriver texter om drogmissbruk, psykbryt och hopplöshet med en skoningslös blick och befriande humor.

*rad avstand
En del musikaliska knutar knyts aldrig ihop och sången snuddar vid att kännas slarvig, men det finns en okonstruerad och charmig uppriktighet i allt Avantgardet gör. Musiken kommer rakt från hjärtat.

*rad avstand
Det är inte ett rullband i sikte.

ANDERS NUNSTEDT