Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anders Nunstedt

Super Bowl/Supershowen visar att gamla Lady Gaga är på väg tillbaka

gaga

Gaga på taket i Texas. Och på tv, bland annat på TV3, över hela världen i natt.

SHOW
*3geting
Lady Gaga
Super Bowl

Houston, USA

 

*rad avstand
Den gamla Lady Gaga är tillbaka!
Det låter kanske som februaris mest peppade poprubrik, men den är inte odelat positiv.

*rad avstand
Problemet – avsaknaden av nya hits – kvarstår ju fortfarande.
Det blev till exempel bara en enda låt från senaste albumet ”Joanne” under Super Bowl-showen i Texas, och ärligt talat var det väl på gränsen till en för mycket.
Det är alltjämnt refrängerna från svenskmarockanske hitmakaren Redone som är grejen. ”Pokerface” och ”Bad romance”, till exempel.

Gamla hitsen håller än

Det börjar bli länge sedan nu. Men sprängkraften finns kvar.
Det Lady Gaga inte har i nytt låtmaterial, det tar hon dock igen i gammal showmanship. Det kan nog alla som såg föreställningen under Super Bowl i natt intyga. Till och med Ivanka Trump kunde inte hålla sig från att hylla sångerskan på Twitter (av Gagas utlovade politiska tema blev det bara några små parenteser).

Laddar showen med energi

Det var länge sedan hon laddade en show med så mycket energi.
Från inledningen – Lady Gaga klädd som superhjältinna i sci fi-dräkt, i en musikalmässig version av ”This land is your land” högt uppe på arenans tak, följt av ett halsbrytande hopp ner till scenen (med säkerhetslinor, men ändå) – till den härligt övertända finalen.

Svindlande perfekt

Det var en visuellt svindlande föreställning, där till och med publiken – försedd med färgglada lampor – var regisserad in i minsta detalj. Med en pånyttfödd superstjärna, i en hyperatletisk huvudroll. Lady Gagas dansmoves var sanslöst imponerande.

Mamma och pappa Gaga

Efter ett tag, efter en föreställning som snuddade vid att vara så nära perfekt att den blev ointressant och mekanisk, lyfte Lady Gaga blicken under ”Million reasons” och hälsade ”Hey mum, hey dad” till sina föräldrar.
Proffsigt, men också genuint.

ANDERS NUNSTEDT

gagaposter

Samtidigt som Lady Gaga klev av scenen blev hennes världsturné officiell. Den 23:e oktober kommer stjärnan till Globen i Stockholm.