Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rapport: Robbie Williams superlilla superexklusiva Sverigekonsert

rw

Tänk att 150 personer i lokalen (MTG:s radioscen) kan se så här trångt ut. Konserten läggs ut på viafree om en vecka.

Nya singeln. Har gjort ryssarna sura.

KONSERT. En viss Robbie Williams är i Sverige. Här är en första rapport. Det kommer flera.

Robbie bjussade nämligen på några intervjuer i samband med minikonserten, och tog sig bland annat tid till att prata med Expressen.

Bland annat avslöjade han att han slutat med sin favorithobby – att spela fotboll.

– Jag har en så dålig rygg. Jag tränar inte ens. Men tänker på vad jag stoppar i mig.

• Är det åren som dansare i Take That som ställt till det?

– Nej, det ska tydligen inte vara det enligt läkarna. Det är reumatism. Inget roligt alls.

• Tränar du rösten något då?

– Jag har ingen röst. Jag är en entertainer. Jag tycker att min röst fungerar, men det står entertainer i mitt pass – inte sångare. Jag vet att jag borde sköta om rösten bättre, men jag gör det bara inte.

– Tror du att Liam Gallagher står och gör stämbandsövningar innan han går upp på scenen?

• Antagligen inte.

– Nej, just det. Och det är i den traditionen jag verkar.

Robbie Bez-dansar lite med Liam.

Det om det. En längre intervju, där Robbie pratar om hur MTV-skandalen i Stockholm år 2000 förändrade hans liv, att han inte träffat Avicii trots att han sjöng på svenskens hitsingel ”The days” och att han älskar Zlatan kommer inom kort.

Sedan själva huvudnumret – PR-konserten i regi av I Like Radio, en handfull branschmänniskor och ett hundratal glada fans.

Först en akustisk ”The heavy entertainment show”, med en text så självironisk att det är lite svårt att ta den på allvar. Sedan: en trög ”Party like a russian”, med en underhållande Robbie som sa att han inte alls blivit bannlyst i Ryssland.

– Mr Putin, I love you!

Och så ytterligare två låtar från det kommande albumet (släpps 4/11). Hyllningen till barnen, ”Love my life”, som skulle kunna bli den hit engelsmannen så väl behöver, samt jazziga haveriet ”Hotel crazy”, som inte direkt blev en större upplevelse av att huvudpersonen missade texten på sin prompter och startade om från början när han var halvvägs in i låten.

Sammanfattningsvis, en ganska svag samling nykomlingar framförda av en entertainer på topphumör. Robbies stå-upp-rutin om svenskars mentala hälsa är en fiffig fnissfest, hans komiska monolog om att ingen vill höra outgivna låtar är träffsäker.

I avslutningsnumren av den korta showen, ”Better man” och ”Angels”, blir monologen övertydligt träffande. Det är rätt uppenbart att inte fått till särskilt många stora låtar sedan albumet ”Escaplogy” kom ut. För 14 år sedan.