Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anders Nunstedt

Mystiska sajten avslöjar: Daft Punk planerar en världsturné nästa år

dp3

Thomas Bangalter och Guy-Manuel de Homem-Christo. Vilka annars?

LIVE. Kanske drömmen är på väg att bli sann?

Drömmen om en ny världsturné, som växt sig allt starkare sedan Daft Punk gav ut den moderna klassikern ”Random access memories” 2013. För att sedan börja kännas allt avlägsnare.

argagrisar

På sistone har Daft Punk inte gjort mycket annat än en cameo i ”Angry birds”-filmen, och ett (strålande) gästspel hos The Weeknd.

Nu har dock hoppets lampa tänts, i form av hemsidan Alive 2017.

dp1

Daftpunk.com fortsätter briljera under merchandise-fliken.

Engelska NME går igenom punkterna som pekar på att den kryptiska sajten pekar ut en ny världsturné för fransmännen faktiskt kan vara på gång.

• Redan förra månaden började det ryktas om att Daft Punk ska framträda på nästa års Lollapalooza-festival, i USA.

• Daft Punk har gett ut två livealbum, ”Alive 1997” och ”Alive 2007” – uppkallade efter duons tidigare världsturnéer. Som tycks inträffa vart tionde år.

• Den mystiska ”Alive”-sajten innehåller flera dolda siffror (’23’ ’05’ ’33’ ’22’). Användare på Reddit och tumblr har tolkat siffrorna som ko-ordinater för Paris, Los Angeles, London, New York, Tokyo, Sao Paulo, Ibiza och Indio.

dp2

Släpper de ny musik? De har släppt en ny bandana i alla fall.

• Sajten innehåller också det dolda budskapet ”Wake date 2016-10-27”, vilket tyder på att det kommer mer info om tre veckor. Turnéplan? Ny musik? Det blir 22 långa dagar…

• Enligt NME cirkulerar det också åtskilliga rykten om att Daft Punk ska spela på Glastonbury nästa sommar, tillsammans med bland andra Stone Roses, Lady Gaga och Ed Sheeran.