Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anders Nunstedt

Recension: Timberlake sabbar ”Trolls” med meningslösa covers

trolls

Justin Timberlake är motorn som drar ”Trolls”-rullen, och -soundtracket.

ALBUM
*1geting
Justin Timberlake med flera
”Trolls”

Genre: Soundtrack
Bästa spår: ”Can’t stop the feeling”

*radavstand

Anders Nunstedt: En kanonlåt och ett haveri

*radavstand
Början av sommaren spenderade Justin Timberlake i Sverige. Han spelade golf, hängde på krogen, agerade formidabel mellanakt i Eurovision och spelade in nytt material med Max Martin & co.
Anledningen? Den animerade filmen ”Trolls” som har svensk premiär den 28:e oktober. I filmen spelar Timberlake trollet Branch, I en biroll finns Icona Pop (som tvillingtrollen Satin och Chenille).

*radavstand
Soundtracket är producerat av amerikanen och rymmer förutom Icona Pop en massa bekanta popröster. Ariana Grande och Gwen Stefani till exempel, och de sjungande aktriserna Zooey Deschanel och Anna Kendrick.

*radavstand
Kanske blir en gullig rulle, men det är inte mycket att lyssna på.

*radavstand
”Trolls” innehåller tre nyskrivna spår (producerade tillsammans med Max Martin och Shellback) – varav den soliga singelversionen av Justin Timberlakes ”Can’t stop the feeling” spelar i en egen liga (den alternativa filmversionen är ett haveri) – samt en massa covers. Den ena mer meningslös än den andra.

*radavstand
Trollversionerna av Lionel Richies ”Hello”, Simon & Garfunkels ”The sound of silence” och Cyndi Laupers ”True colors” har förhoppningsvis en poäng i filmberättelsen, men de borde aldrig getts ut på skiva. Det låter som att det har gått troll i coverskiten.

ANDERS NUNSTEDT

Apropå rulle, och troll.