Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anders Nunstedt

Depeche samlar sina videor – igen

never

”Never let me down again”, från Depeche Modes/Anton Corbijns svartvita period – som inleddes med ”A question of time” 1986.

MUSIKVIDEO. De eviga synthjältarna Depeche Mode släpper en ny DVD – eller rättare sagt 3 DVD – med gammal skåpmat. Den elfte november kommer samlingen ”Video singles collection”, apropå mest ingenting.

Engelsmännen har gjort några fantastiska musikvideor genom åren – framför allt åren åren 1986 till 1993 – vilka kan beskådas på Youtube.

 

Nytt för den här gången är att de 55 videoklippen restaurerats, att fyra ratade videor finns med i mixen, och att bandet själva kommenterar sina bravader. Det är förvisso tio år sedan den senaste videosamlingen dök upp, men frågan är ändå vad fansen ska ha den nya till? Trion har redan gett ut sex samlingar tidigare, och även om Youtube har en bit kvar till HD-bild och Hifi-ljud så känns ”Video singles collection” som en rätt onödig utgivning.

omslag

”Some of the most influential and powerful short films in music video history”.