Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anders Nunstedt

Trailerfest: Rolling Stones, Beatles och Elvis går på bio i höst

cuba-poster

Stones i Kuba – en revolution?

FILM. Rolling Stones, Beatles och Elvis Presley – kanske rockens tre viktigaste grundpelare.

Alla går de på bio i höst.

*radavstand

1) The Beatles ”Eight days a week”

*radavstand

*radavstand

En ny dokumentär av den amerikanske regissören Ron Howard. Gjord i nära samarbete med bland andra Paul McCartney. Filmen fokuserar på Beatles turnéer, från de första spelningarna på Cavern Club hemma i Liverpool till den sista konserten i San Francisco 1966. Svensk biopremiär: 16:e september. Av trailern att döma är den fantastisk.

Samtidigt, eller faktiskt; redan i morgon, släpps livealbumet ”The Beatles at the Hollywood Bowl” i remestrad version.

*radavstand

2) The Rolling Stones ”Havana moon”

*radavstand

*radavstand

Den historiska konserten på Kuba, som drog 1,2 miljoner fans i mars. En två timmar lång film som går upp på världens alla biografer under en enda kväll – den 23:e september.

(Fast egentligen verkar den kommande dokumentären om bandets Sydamerika-turné, ”Olé olé olé”, som har premiär på Torontos filmfestival, mer popcorn-värdig)

*radavstand

3) Elvis Presley ”Elvis & Nixon”

*radavstand

*radavstand

Ingen dokumentär, utan en spelfilm som utgår helt ifrån det märkliga mötet mellan Elvis och president Richard Nixon. Frank Underwood (Kevin Spacey) gör rollen som Tricky Dick medan Michael Shannon gestaltar The King. Det låter som en direkt-till-video-release, men har faktiskt svensk premiär nästa vecka – den 16:e september.

*radavstand

Bonus 1: David Bowie ”The man who fell to earth”

*radavstand

*radavstand

Kultrullen med David Bowie i huvudrollen fyller 40 år, och har restaurerats för en nypremiär. Som är redan i morgon den 9:e september. Dock bara i England, som det verkar. På svensk bio är det annan sci-fi som gäller i höst.

*radavstand

Bonus 2: Nick Cave: ”One more time with feeling”

*radavstand

*radavstand

I morgon släpps Nick Caves sextonde album ”Skeleton tree”, men redan i dag – den 8:e september – går det att lyssna på musiken. Om man råkar bo nära en biograf som visar ”One more time with feeling”, dokumentären om inspelningarna. I 3D, dessutom.