Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anders Nunstedt

Avicii vinkar adjö! Axwell släpper nytt! Stora househelgen är här!

hedfors

Axel är i huset. Spelar tillsammans med Ingrosso på Weekend Festival – i Helsingfors ikväll. (Faksimil från axwell.com)

HOUSE. I Malmö är det snart dags för Aviciis stora avskedsföreställning. Läs mer om den här, här och här. Eller varför inte här? Jag väntar i skrivande stund på flyget, men en stor del av Team Expressen är redan på plats i Malmö för att bevaka supersvenskens sista spelning – eventuellt någonsin – på svensk mark. Det blir tv, liverapportering, nyheter på webben och i mobilen samt så småningom även recension. Själva showen ska pågå mellan 22.00 och 00.00 (är det på ett specifikt område som edm-stjärnorna är föredömen för sina kollegor rockstjärnorna är det för övrigt förmågan att hålla utsatta tider).

aviinsta

Aviciis hälsning på Instagram alldeles nyss: ”Thank you Estonia and Weekend festival! In a few hours I’m doing my last show ever in Sweden ?Det här blir kul Malmö!!?”

*radavstand

EDM-vågen har ebbat ut, men housefestivalerna lever och mår bra.

Summerburst på Ullevi (Göteborg) och Gärdet (Stockholm) blev publiksuccéer i år igen. Den här helgen är det dags för nya Weekend-festivalen på Östermalms IP i Stockholm. Det är snudd på utsålt. Och i morgon tar Big Slap-festivalen över Tallriken, Aviciis spelplats i kväll.

Samtidigt släpper Axwell i dag en ny solosingel…

axel

…tillsammans med Shapov, som ligger på Axwells skivbolag Axtone.

*radavstand

*radavstand

Men Ingrosso då, tänker någon? Det ska ju vara Axwell & Ingrosso!

Ja, det ska det. Och det är det.

Låtskrivare är nämligen Axel ”Axwell” Hedfors och Sebastian ”Ingrosso” Ingrosso. Tillsammans med Alexander Shapalov och Alx Reuterskiöld.
Det är Alx Reuterskiöld som står för sången, och om någon undrar vad han gjort tidigare så kan jag berätta att han skrivit låtar till bland andra Tove Lo och Zara Larsson tidigare. Dessutom var han med på ett hörn när Tiësto spelade in ”Let’s go” med Icona Pop.
Tove Lo släppte nytt i veckan.
*radavstand
Tiësto är för övrigt det stora affischnamnet på Weekend-festivalen, som han avslutar i morgon kväll.
Small world, edm-världen. Men fortfarande jättepoppis.