Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anders Nunstedt

The Lonely Island är tillbaka: snart premiär för årets absoluta popfilm

popstar

Andy Samberg lattjar lajban i ”Popstar”, som har amerikansk premiär på fredag. (Foto: Universal)

Den är sannolikt inte jättebra. Antagligen ganska barnslig.
Typiskt nog går den inte ens upp på svenska biografer.
”Popstar” känns redan som årets film.

*radavstand
Hiphopens dummaste trio heter The Lonely Island.
Det är också hiphopens smartaste trio och, rent subjektivt förstås, en av genrens bästa.

*radavstand
Jag älskar alla album med The Lonely Island i smyg – de har gett ut tre – och är fånigt förtjust i de singlar de släppt hittills.
Från första albumets idiotiska ”Dick in a box” (med Justin Timberlake) och ”Boombox” (med Julian Casblancas) till förra skivans hysteriska ”Go kindergarten” (med Robyn) och ”Yolo” (med Adam Levine och Kendrick Lamar) har de nästan alltid lyckats kombinera fantastiskt roliga texter med fantastiskt finurlig musik.

*radavstand
Bandets populäraste låtar på Spotify, ”I just had sex” (med Akon) och ”Jack Sparrow” (med Michael Bolton), har över 100 miljoner spelningar (på Youtube har de drygt 400 miljoner visningar).

*radavstand
På fredag är det amerikansk premiär för trions första långfilm ”Popstar”. Skandalöst nog visas den inte på bio i Sverige.
”Popstar”, med undertiteln ”Never stop never stopping”, är en fejkdokumentär som kretsar kring den fiktiva flickidolen Conner4Real. Andy Samberg spelar sångaren som håller på att tappa fortfästet efter att hans första album blivit en internationell supersuccé.

*radavstand
Han omger sig med en stab på 32 personer, varav en är en vargtämjare och en är en enhörningstränare.

*radavstand
Manus är inspirerat av dokumentärer i stil med Justin Biebers ”Believe” och Katy Perrys ”Part of me”.
I filmen syns bland andra Timberlake, Nas, Mariah Carey, A$AP Rocky, Ringo Starr, Snoop Dogg och Sambergs fru Joanna Newsom. På soundtracket, som också släpps den tredje juni, hörs ännu fler popstjärnor. Svenske producenten Stress är en av låtskrivarna.

*radavstand
”Popstar” är för övrigt producerad av Judd Apatow, som bland mycket annat ligger bakom den förbisedda den romantiska musikkomedin ”Sånger från Manhattan” från 2013. Filmen, med Keira Knightley och Mark Ruffalo i huvudrollerna och Adam Levine i en biroll, är kvalificerat New York-mys med fantastiska miljöer.
Judd Apatow ligger även bakom ”Love”, en av de bästa nya serierna på Netflix i år.

popstarposter

*radavstand
I väntan på att ”Popstar” finns tillgänglig i Sverige kan man även trösta sig med de trailers som finns på popstarmovie.com.

*radavstand
I ett klipp blir Seal uppäten av en varg. Bara en sån sak.

(Krönika publicerad i Expressen 29/5)