Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Intervju: Wiktoria tillbaka med ny singel – på väg mot USA-lansering

wikktoriaah

Wiktoria jobbar brett. I dag släpps nya singeln, ett samarbete med Aviciis team. (Foto: Julian Castaneda)

 

Wiktoria är tillbaka.
I dag släpps nya singeln ”Yesterday RIP” – början på ett nytt kapitel för 19-åringen, som slog igenom i Melodifestivalen med ”Save me”.
Början på en fullspäckad sommar, och starten på resan för en internationell satsning.

 

*radavstand

När poängen var ihopräknade, sändningstiden ute och strålkastarna släckta stod Wiktoria Johansson som fyra. Allt fokus var på Frans, den två år yngre favoriten från Ystad, som hade sin närmaste framtid utstakad med ”If I were sorry”.
Wiktoria, hon åkte hem till sin lägenhet och kollade tv-serier.
– Jag var tvungen att försöka hitta mig själv igen. Allt var så hysteriskt under den där cirkusen och man hamnar i en bubbla där man är omgiven av så otroligt många personer. Det var svårt att komma tillbaka till verkligheten, allt var upp och ner på något sätt. Men det gick.

*radavstand
Netflix blev hennes terapi. Några tv-säsonger senare började Wiktoria träffa vänner, göra några mindre spelningar – och jobba i studion igen.
– Jag försökte bara att ta det lugnt. Men nu är det så mycket kul jag har framför mig att jag knappt kan vänta. Det är det här jag kämpat för och längtat efter; att få stå på scenen igen.

w2

I sommar turnerar Wiktoria bland annat med Rhapsody in Rock.

*radavstand
I sommar har Boråstjejen över 40 konserter inplanerade, plus flera tv-framträdanden.
– Jag är otroligt taggad på den här sommaren. Det är så många olika typer av publik jag ska uppträda inför.
På färska singeln ”Yesterday RIP” har hon återigen jobbat med Jonas Wallin och Jens Siverstedt, som innan de sammanstrålade på ”Save me” bland annat skrivit låtar med Avicii.

*radavstand
Det nya materialet jobbas fram i PRMD-studion i Stockholm, som drivs av Aviciis manager och musikaliska bollplank Ash Pournouri. I lokalerna – som även inrymmer Ash management At Night – har bland annat Wyclef Jean och David Guetta suttit och skruvat fram hits, och det är gott om låtskrivartalang runt kaffemaskinerna.
Otto Knows brukar vara där jämt, men jag har även träffat Sebastian Ingrosso, Axwell, Aron Chupa och Cazzette-killarna där. Det känns fantastiskt att få chansen att jobba med så mycket duktigt folk, och jag är väldigt lyckligt lottad att de tror så mycket på mig.

*radavstand
Avicii-kopplingen – housestjärnans label distribuerar Wiktorias bolag Moon Man Records – sträcker sig även utanför studion. I augusti åker hon på promotionturné till USA, framför allt för att besöka radiostationer.
– Det är så klart PRMD som öppnat den dörren för mig, via sitt kontor i New York. Det känns fantastiskt kul att få den här chansen. Jättespännande att se hur låten tas emot där.

wsven

Mellovinterns bästa scenkläder. (Foto: Sven Lindwall)

*radavstand
”Yesterday RIP” släpps internationellt i dag, och fler låtar är på gång. Oklart när de kommer, bara.
– Allt är inte klart, vi tar det steg för steg. Jag älskar att vara i studion och jobba med alla begåvade människor. Jag är med när låtarna kommer till, och tycker till så mycket jag vågar (skratt). Jag är alltid blyg i början. Jag är 19 år liksom, låt mig få vara 19.
• Känner du att du har hittat ditt sound?
– Jag gillar inte att placera i musik i fack, men det är klart att vi hittade någonting med ”Save me” och det är lite av det organiska stuket som går igen nu. Det känns rätt med gitarrerna och jag har hittat rätt med rösten. Jag trivs i det här soundet.

ANDERS NUNSTEDT