Anders Nunstedt

Popskrällen: Justin Timberlake gör comeback – med Icona Pop

iconaah

Caroline och Aino tillhör kändisskaran (!) som shejkar loss i Timberlakes nya video.

*radavstand

SINGEL

*4geting

Justin Timberlake

”Can’t stop the feeling”


Det har gått tre år sedan han spelade in något nytt (”The 20/20 experience”), men den senaste tiden har det bubblat på Justin Timberlakes Instagramkonto. Han har bland annat lagt upp en massa studiobilder på sig själv tillsammans med Pharrell Williams och Timbaland.

När han väl gör comeback är det dock en annan superproducent som suttit vid spakarna – Polarmannen Max Martin har nämligen fått äran att knåpa ihop Timberlakes comeback, skriver NME. Låten är inspelad till soundtracket för ”Trolls”, där Timberlake gör en av rösterna.

Att Super-Max finns med på ett hörn hörs ganska klart och tydligt. Det låter nämligen väldigt omedelbart, och lite som ”I can’t feel my face” – succésingeln Max Martin skrev med The Weeknd i fjol. Mixat med en hel del av Bruno Mars uppspelta retrodiscojuck.

Som en klockren sommarhit, med andra ord.

coorden

Singeln släpptes tidigt i morse, och i videon får Timberlake sällskap av en rad kända nunor som dansar till hans disco. Karaokemannen James Corden, till exempel. Gwen Stefani. Och så svenska duon Icona Pop, som gullar med valpar och dansar i solen.

Charmigt.

ANDERS NUNSTEDT

Här är videon:

UPPDATERAD: Låten är skriven av Super-Max o c h Shellback. I skivbolagets pressrelease finns även följande info:

Exekutiv producent för ”Trolls”-soundtracket är Justin själv och med detta även creative director för filmmusiken. Soundtracket innehåller tre nyskrivna Justin-låtar framförda av honom själv och andra stjärnor.

Utöver dessa låtar tillkommer covers av hits som framförs av Icona Pop, Anna Kendrick, James Corden, Zooey Deschanel och Christopher Mintz-Plasse. Timberlake och Kendrick gör en cover av 1986-års hit “True Colors”.