Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anders Nunstedt

Recension: Så bra är Veronica Maggios nya singel

magii

Tittut! Veronica Maggio är tillbaka! Stillbild från videon som Maggio lagt upp på sin Facebooksida.

 

SINGEL

*4geting

Veronica Maggio

”Den första är alltid gratis”

Genre: Pop

magoo

Finns på Spotify.

Det är sånt man inte glömmer. Första kyssen. Första sveket.

Och första singeln… från Veronica Maggios femte album.

 

Vårgruset är bortsopat och små ljusgröna knoppar slåss om uppmärksamheten med elaka pollen. I dag får våren 2016 en egen melodi att sätta fart på sommaren.

*radavstand

Landets största kvinnliga popstjärna har gjort en förstasingel som riskminimerar. Det finns noll procent chans att låten ska gå någon förbi. Noll procents chans att den blir nobbad av radion. Noll komma nollnoll promilles chans att inte tiotusentals bästisar skriker sig igenom låtens avslutning tillsammans i ljumma festivalnätter.

*radavstand

I ”Den första är alltid gratis” radar upp Veronica Maggio upp livets milstolpar och påminner om hur man aldrig kan gå tillbaka till hur det var innan. Med en enveten syntslinga från 80-talet, drivs låten fram genom lyrikens livsavgörande ögonblick. Och så ett konstaterande: ”Det blir alltid dyrt tillslut”.

*radavstand

Låten skvallrar om att hon lämnat sin utmärkande soulpop för en mer syntbaserad produktion. En trevlig väg som man kunde ana redan under Maggios live-set med förra skiva. Och jag hör Kents arv gå igen. Inte bara i syntarrangemangen, utan även i texten: ”Jag är född med trubbel i mitt blod”.

*radavstand

Maggio jobbar med en ny låtskrivare och producent, Klas Gullbrand. Och på ”Den första är alltid gratis” är det allra mörkaste, mest privata, vemodet borta.

*radavstand

Låten är lättillgänglig på gränsen till förgänglig. Men när en förhoppning att ta Veronica Maggio hela vägen till Ullevi.

ANNAH BJÖRK

Vem: Veronica Maggio, 35, debuterade för tio år sedan och har släppt ytterligare tre album. Hon har fått fem grammisar och tre P3 Guld-priser. Maggio är enligt Spotifys egen statistik landets mest spelade kvinnliga artist sedan starten 2008.

Vad: Första singeln från Veronica Maggios femte album ”Den första är alltid gratis” som kommer senare i vår. Låten är skriven av Veronica Maggio, Klas Gullbrand, Vincent Pontare och Salem al Fakir och producerad av Klas Gullbrand.