Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Recension: Rihannas nya singel ”Work” är en blek besvikelse

rrihanna

Rihanna presenterade grafiken för ”Anti” redan i september i fjol. Sen dess har vi väntat.

SINGEL

*2geting

Rihanna

”Work (feat Drake)”

Genre: Dancehall/pop

Äntligen?

Jo, det verkar så. Enligt Billboard, som vanligtvis inte ägnar sig åt att sprida lösryckta rykten, är den äntligen dags för Rihannas ”Anti”. Det är meningen att 27-åringens åttonde album ska dyka upp senast fredag den här veckan, skriver branschtidningen (som också hävdar att Rihannas skivbolag sköt upp albumet när Adeles ”25” gavs ut).

Och nu, alldeles nyss, kom en bekräftelse på att Billboard verkar vara rätt ute. Alldeles nyss släpptes nämligen nya singeln ”Work”, exklusivt på Jay-Z:s streamingtjänst Tidal. Drake gästar på låten, som producerats av Boi Ida.

Kul!

Fast det kunde förstås vara betydligt roligare. ”Work” är nämligen inte i närheten av duons tidigare samarbeten, ”Take care” och ”What’s my name?”.

Drake gäst hos Rihanna 2010.

 

Singeln är i stället byggd på ett försiktigt dancehallbeat, och låter Rihannas röst stå i centrum. Energin från ”Pon de replay” och ”Umbrella” är minnen blott, de distinkta melodierna från ”We found love” och ”S&M” är långt borta. Rihanna låter närmast ointresserad när hon med monoton röst upprepar titeln ”workworkworkwork” så många gånger och så entonigt att det påminner om när hon parodierade sig själv med The Lonely Island.

Rihanna gäst hos TLI.

 

Det är möjligt att låten landar bättre på ”Anti”, där den lär få sällskap av bland andra ”Fourfiveseconds” och ”Bitch better have my money”, men separat är ”Work” direkt blek. En lika slö och stor besvikelse som förra singeln, halvfloppen ”American oxygen”. Gissningsvis kommer ”Work” också funka bättre på listorna – Drake var ju trots allt världens mest streamade artist i fjol och den kommande världsturnén har piskat upp intresset.

Har du Tidal, kan du klicka här.

ttidal

Rihanna spelar i Tele2 Arena i Stockholm den fjärde juli.

UPPDATERAT: Nu finns singeln även på Itunes.