Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anders Nunstedt

Ny stjärnspäckad edm-festival utmanar Summerburst i sommar

MAIN PRESSPIC MartinGarrix_Piper Ferguson

Martin Garrix, 19. Har jobbat med Avicii, Guetta, Usher och Ed Sheeran.

FESTIVAL. Det har varit på gång ett tag. Nu är det definitivt:

Sverige får en ny housefestival.

Den femte och sjätte augusti lägger Weekend Festival beslag på Östermalms IP. Arrangörerna räknar med att arenan, som byggdes för Stockholms-OS 1912, ska ha en kapacitet för 25 000 besöker under festivalen.

 

Återstår att se hur många housefans som dyker upp. Affischnamnen är ju två välbekanta holländare: Tiësto och Martin Garrix. De har sin publik, även i Sverige, men jämfört med huvudakterna på Summerburst (Axwell & Ingrosso, David Guetta, Steve Angello, Kygo, Icona Pop) känns det trots allt inte stekhett.

Men vem vet? Det kanske blir spännande bokningar framöver (nästa artistsläpp: 1/2), och det geografiska läget vore dumt att klaga på.

Weekend Festival, förresten? En ambulerande tillställning som dragit stora housestjärnor som Skrillex, Avicii och Calvin Harris till Finland och de baltiska länderna sedan starten 2012.

Tigerlily (Dara Hayes).

 

Här är dagens samtliga artistsläpp: Tiësto, Garrix, Deorro, Dubbs, Showtek, Lost Frequencies, Madcon, Redfoo, Tigerlily, Watermät, Aron Chupa och DJ Blend. Det ger oss, i dagsläget, åtta procent kvinnliga dj:s

Tiësto presspic

Tiësto. Öken.