Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Se Bruce Springsteens nya hyllning – till Eagles Glenn Frey

Hyllningarna tar aldrig slut.

COVER. I helgen hyllade Bruce Springsteen nyss avlidne David Bowie på sin turnépremiär. Bossen spelade ”Rebel rebel”, och höll ett känslosamt tal där han talade om Bowies betydelse. Här finns en bloggpost i ämnet.

I natt var det hyllningsdags igen, när Springsteens ”The river tour” kom till Chicago.

Men den här gången var föremålet för hyllningen en annan – The Eagles Glenn Frey, en annan centralfigur i rockhistorien som precis lämnat jordelivet, 67 år gammal.

brusinsta

Från Springsteens Instagramkonto.

Springsteen plockade fram den akustiska gitarren och spelade Eagles ”Take it easy”. Han har faktiskt gjort den förut, då tillsammans med Jackson Browne – som ju var upphov till klassikern tillsammans med Frey.

Bruce Springsteen och E Street Band spelade 33 låtar i Chicago. Nästa show är i Madison Square Garden, i New York, natten till måndag. Förhoppningsvis är alla gamla rockrävar fortfarande i livet då. Det vore ju oerhört märkligt om ”The river tour” utvecklades till en hyllningsturné till avlidna rockstjärnor.

riverlive

För övrigt spelas alla konserter under turnén in, och ges ut på skiva. Ovan är omslaget till den första spelningen, den med Bowiehyllningen. Hittas här.