Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Springsteen jobbar på nytt album

nilsson

Springsteen predikar rock’n’roll i Stockholm 2013. (Foto: Nilsson)

BRUCE. New Jerseys magnifikaste man har precis gett ut fina ”The river”-boxen ”The ties that bind”, och dessutom avslöjat att han ger sig ut på en ny ”The river”-turné. Senast det begav sig var 80/81.

Tillsammans med E Street Band gör Bruce Springsteen 24 konserter i Nordamerika, baserade på ”The river”-albumet med tillhörande – tidigare ospelade – låtar, får man förmoda. Turnén inleds i Pittsburgh den sextonde januari och avslutas, så vitt man vet, med dubbla konserter i Los Angeles i mitten av mars.

Någon vända i Europa verkar inte vara aktuell, vilket kan bero på att 66-åringen är sugen på att färdigställa nästa album.

brucexpr

Kan dröja innan Bruce läser en Expressenbilaga. (Foto: LePrince)

Rolling Stone rapporterar att Bruce Springsteen ringde in till SiriusXM’s så kallade ”E Street Radio”-show i går, för att prata turné och framtid.

Han har tidigare, bland annat för Expressen, berättat att det är ett nytt album på gång. Han var inte mycket mer konkret nu, men lite:

– Projektet som jag jobbar på är mer av ett soloprojekt. Det blir inte den typ av album som jag kommer att ta med bandet ut på (turné) med.

Det låter mer avskalat? Mer ”The ghost of Tom Joad”/”Devils and dust”? Vi kan bara spekulera. Kanske är det rentav den där countryinspirerade skivan fansen fantiserat om i åratal.

Akustiskt 1996.

*radavstand

Oavsett vilket verkar den vara hyfsat klar, för i intervjun luftade Springsteen även kommande turnéplaner:

– Det ska bli najs att få det spela (live), så att man slipper ha ett uppehåll på två tre år mellan E Street-turnéerna. Det här (projektet) kommer att ge oss chansen att komma ut och stretcha musklerna lite.

Tills dess, lyssna här: