Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Så låter Coldplays nya album

cocoll2

Faksimiler från The Guardian och NME.

Streamar låtsnuttar på Instagram

 

POP. Coldplay spelar i Sverige nästa sommar. Den tredje juli, på Friends Arena. Troligt fokus: kommande albumet ”A head full of dreams”, som släpps den fjärde december.

Gårdagen ägnade bandet åt elva Instagram-uppdateringar, där de gav 15 sekunder långa smakprov av samtliga spår – en ny låt, varje heltimme, fram till midnatt. Jag lyssnade på de tre första, sen bestämde jag mig för att återkomma i dag. Men inte heller när man hör snuttarna i en följd blir man särskilt mycket klokare.

coinsta

Lyssna på låtarna på Coldplays Instagramkonto.

Frågan är om det här tricket var särskilt positivt för hajpen av albumet? Femton sekunder är inte mycket att gå igång på. Inget får tid att sticka ut eller sätta sig.

Brittisk press svalde hur som helst pr-tricket på studs. Både The Guardian och NME startade varsin liveblogg som uppdaterades varje timme.

Lustigt nog tappade NME intresset efter sju spår och la ner bevakningen utan förklaring.

The Guardian körde på ända in i kaklet, men tappade även de geisten och avslutade med att konstatera att det hela lät som ”a very average-sounding album”.

Känns som ett rimligt omdöme. Men å andra sidan låter nog de flesta album på sin höjd medel när de presenteras i det här formatet.

Tove Lo, Beyoncé och Noel Gallagher gästar albumet men inte turnén.

Singeln. Fick två getingar när den kom.