Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anders Nunstedt

Premiär: Bäddat för en ny succé

extra

petrmarksepia

Skärpan är tillbaka på Petras nya singel. (Foto: Anna Ledin Wiren)

Exklusivt: Här är Petra Marklunds nya video

 

Snyggt!

VIDEO. 2003 kom första hiten ”La, la, la (never give it up)” och på den vägen var det länge – och väl. September sålde guld i USA med singeln “Cry for you” och krigade sig in på engelska singellistans femte plats.

Största hiten som September.

Nu är det ungefär fem år sedan September återigen blev Petra Marklund. “Så mycket bättre”-succén (2010, då hon fortfarande kallade sig September) följdes av singelhiten “Händerna mot himlen” som följdes av svenskspråkiga albumet “Inferno” (2012).

Största hiten som Petra Marklund.

Nu är det dags igen.
Innan sommaren kom den aningen luddiga singeln “Det som händer i Göteborg (stannar i Göteborg)”, som väl delvis drunknade i allsång och andra sommarhits.
Skarpa “Som du bäddar”, skriven av Petra tillsammans med Kents Jocke Berg, kommer troligtvis att gå ett framgångsrikare öde till mötes. Singeln låter som den självklara comebacken.

”Som du bäddar” på Spotify.

Och videon, inspelad vid Tranerbergsbron och regisserad av Rikkard Häggbom, är inte dum den heller.
Albumet “Ensam inte stark” släpps den 13:e november. Så här säger Petra om ambitionerna, och titeln:
– Vi lever i ett så sjukt individstyrt samhälle, där egoism ofta uppmanas. Men jag hade aldrig kommit så långt och klarat mig genom alla mina äventyr utan de omkring mig. Målet med allt jag gör genom min musik är att få andra att känna gemenskap, för jag vet hur det är att känna utanförskap. Ensam är inte stark. Jag tror att min musik är att sjunga gemenskapens lov.

bedtime

Omslaget till Petra kommande bäddtajmstorys.