Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anders Nunstedt

En tuff Thåström i lyxförpackning

christian

Thåström live i Malmö för ungefär tre veckor sedan. (Foto: Christian)

Ger ut boxen ”Ungefär så här” i höst


Den 20:e november släpps en box med Thåströms samtliga soloalbum.

Skivorna heter ”Thåström” (1989), ”Xplodera mig 2000” (1991), ”Det är ni som e konstiga det är jag som e normal” (1999), ”Mannen som blev en gris” (2002), ”Skebokvarnsv 209” (2005), ”Kärlek är för dom” (2009), ”Beväpna dig med vingar” (2012) och ”Den morronen” (2015).


Japp – samtliga finns redan på Spotify. Och ärligt talat spelar ju de fyra sistnämnda albumen i en egen liga.

Men det fina i kråksången är boxens 22 bonusspår.

I en pressrelease skriver skivbolaget att det rör sig om ”nya låtar, omarbetningar, demos, alternativa tagningar och covers”.

Inför senaste skivsläppet anlitade Thåström, vanligtvis ingen stor vän av pr-arbete, journalisten Jan Gradvall för att göra intervjuer som sedan dök upp på Youtube (det finns även ”Gradvall möter Thåström”-spår på Spotify). Till den aktuella boxen har Thåströms egen hovreporter gjort en ny intervju, som kompletterats med snack med nyckelpersoner i rockikonens närhet.

Bland annat avslöjar sångaren varför han börjat samla in pengar till kyrkans hjälpverksamhet i Stockholm* under vissa konserter.

Den som inte pallar stora boxar men ändå lyssna kommer att få testa sitt tålamod. ”Ungefär så här” släpps digitalt först nästa år, oklart när.

thastrombox

Omslaget. Snyggt!

*) ”Jag fixar inte lyxiga studior. De ger mig absolut ingenting. Jag blir inte kreativ där. Beväpna dig med vingar växte fram vid Klara Kyrka vid Klara Norra Kyrkogata. Vi hyrde en liten diakonlägenhet där vid kyrkogården. Kyrkan ligger så mitt i stan att folk inte lägger märke till den utan bara gå förbi. Men det pågår så mycket verksamhet på kyrkogården, alla sorters verksamhet, dygnet runt. Det var som en teater. Det var första vintern när tiggare från Europa började komma. Jag fick kontakt med Hasse som var diakon i kyrkan. Han öppnade kyrkans portar och ställde in sängar mitt i kyrka. En människa som gör det folk bara pratar om. Det är fantastiskt att en kyrka kan vara på det sättet. Det är därför vi på alla Stockholmsspelningar sedan dess samlar in pengar till Hasses hjälpverksamhet (i dag är han präst i Botkyrka). Stämningen där i Klarakvarteren färgade den plattan”. (Ur pressreleasen för ”Ungefär så här”)