Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anders Nunstedt

REC/Lindemann

Lindemann är inte rädda för att provocera.

En omogen och ojämn debut


Omogna, tröttsamma och uttjatade.
Texterna och språket på debutplattan med Lindemann är en sak. En annan är att mötet mellan Rammstein och Pain blir godkänt men också helt förväntat.

 
Men hur gammal är karln?
Till Lindemann (fyller 53 i januari) verkar mentalt fastnat på roliga timmen i högstadiet. På “Skills in pills” diktar han om att kopulera med feta, kiss-sex, ladyboys och jämför ett fiskespö med sitt könsorgan. Vi pratar inte direkt om Nobelpris-nivå.

Till alla fans som nu direkt ylar om att Lindemann som sångare i Rammstein i alla år skrivit om precis samma saker fast då på tyska och inte som här på engelska säger jag: ja, men tyska är så mycket hårdare. Nu när Lindemann inte sjunger på sitt modersmål låter han rätt ofta som om Günther hade karaokekväll på metalklubben.

 
Buskistexterna är en sak, att “Lindemann” låter precis som förväntat när Rammsteins sångare och studiogeniet Peter Tägtgren (Pain, Hypocrisy) samarbetar är en annan. Duons debut kravlar sig upp till godkänt tack vare Tägtgrens hackande gitarrer och en storskaligt melodramatisk produktion som lyfter när Lindemann koncentrerar sig på något annat en sex.


Som i balladerna “Home sweet home” och bonusspåret “That’s my heart” där Lindemann vecklar ut sig till en slutscen med tårar i regnet och dramatiska stråkar.
Det är en möjlig väg framåt om det nu blir en fortsättning.

Anders Dahlbom

ALBUM
*2geting
Lindemann “Skills in pills”
Genre: industrirock/metal
Vem: Består av Till Lindemann, till vardags sångare i tyska metalgruppen Rammstein, och svenske Peter Tägtgren som fått stora framgångar både med industrirockprojektet Pain och death metal-bandet Hypocrisy.
Vad: Duons debut, med musik av Tägtgren och texter av Lindemann, är inspelad i Sverige. Livespelningar sägs vara på planeringsstadiet.
Släpps: 24/6

Om du gillar ”Skills in pills”, lyssna på: Rammstein “Reise reise”, Rob Zombie “Hellbilly deluxe 2”, Björn Rosenström “Olämpliga låtar”.

”Praise abort” är mindre lyckad.

Bästa spår

”Skills in pills”
”Children of the sun”
”Home sweet home”
”Yukon”
”That’s my heart”

Samlade smakprov.