Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Brandon Flowers sågning av Avicii

bffdebaser

Brandon Flowers spelade på Debaser Medis i Stockholm i söndags kväll.

The Killers sångare i exklusiv intervju:

”Axwell och Ingrosso hade inte tid med mig”

 

Brandon Flowers var med och skrev Aviciis ”The days”.
Nu dissar Killerssångaren svenskens hitsingel.
– All respekt till Tim, men låten blev inte bra nog, säger amerikanen till Expressen.

Brandon Flowers är sliten. Spelningen på Debaser Medis i Stockholm är den sista på hans Europaturné, och 33-åringen från Las Vegas går på lågenergi när situationen inte kräver annorlunda.
En radiokanal har lottat ut ett stjärnmöte, och tio vinnare slussas in i konsertlokalen för att få sin bild tagen med Flowers. Inga mobiler eller kameror är dock tillåtna. Amerikanens egen fotograf tar selfiebilderna.
En tjej börjar gråta i den korta kön fram till idolen. Brandon Flowers tittar åt ett annat håll.

bffloge

Flowers loge.
Drygt, kan tyckas? Fast man måste ha respekt för hemlängtan. Hemma i Las Vegas har Brandon Flowers fru och tre barn. Enda tillfället under den här eftermiddagen då han spricker upp och ler med hela ansiktet är när han pratar om sin månadslånga ledighet i juli. ”Då ska jag bara vara med familjen. Kanske göra några röstövningar när de gått och lagt sig, men annars – semester.”Till Brandon Flowers försvar ska också sägas att han bjussar på ett generöst soundcheck. Den lilla specialinbjudna skaran får en specialversion av ”Lonely town” samt ett exklusivt framträdande av Killers ”When you were young”. En låt han inte spelar på söndagskvällens konsert.

desited

Brandon. Ständigt lika oskarp på bild.

 
Om tio dagar ska The Killers göra ett kort avbrott i den paus som uppstått i samband med Brandon Flowers soloalbum ”The desired effect”, för att spela på ett par stora amerikanska festivaler. En i San Diego och en i Atlantic City.
– Det är en helt annan grej än att spela på klubbar, som jag gjort på den här soloturnén. Men jag gillar båda delarna. Intimiteten på rockklubbar är oslagbar. Samtidigt som energin som finns på riktigt stora arenaspelningar är så häftig att man vill upp där igen när man väl ha fått smaka på den.

The Killers ”When you were young”.
• Vad är nästa steg för The Killers? Utmana Coldplay?
– Nja. Coldplay har sin nisch. De är jättebra på det de gör och är etablerade på ett annat sätt. Men visst, Killers är ett av de få arenarockbanden som finns kvar där ute och jag tror att nästa steg är att tänka större och bredare. Att sikta högre.
• Är det stor skillnad från hur du resonerar kring dina sologrejer?
– Ja, definitivt. Egentligen skulle jag helst ägna all tid åt The Killers. Men det var ett par i bandet som ville ta ett break efter senaste albumet och turnén och då fick det bli så här. Jag har så mycket låtar i mig att jag skulle bli galen om jag inte skrev ner dem och fick ut dem. Och killarna i bandet skulle bli galna på mig om jag kom till dem med alla låtar jag skrivit.

Brandon älskar New Order.
• När man lyssnar på din musik slås man alltid av att det finns så mycket referenser till europeisk, och framför allt britisk, musik där?
– Så är det ju. När jag växte upp så var det bara brittiskt 80-tal som gällde. Jag älskade The Smiths, New Order, The Cure, Pet Shop Boys…
• Lyssnar du fortfarande på de banden?
– Haha. Nej, jag har överdoserat. Det kommer alltid att vara en del av mig, men jag är färdig med det.

Supermode (Angello och Ingrosso).
• Apropå 80-talet samplar du Bronski Beat på nya albumet (”I can change”). Eller är det svenska Supermodes ”Tell me why” som hörs?
– Det är Bronski Beat. Det var först senare jag hörde att Ingrosso samplat Bronski Beat före mig. Det är ett galet sammanträffande. Han är svensk va? Axwell och Ingrosso är svenskar?
• Ja.
– Det här är helt otroligt: men jag blev kontaktad av deras manager som undrade om jag ville samarbeta med dem för deras album. Då skrev jag ”I can change”, men Axwell och Ingrosso hade inte tid att spela in den så då tog jag tillbaka låten och spelade in den själv.

Brandons Bronski Beat-sampling.
• Det är en pulserande edm-scen i din hemstad Las Vegas sedan några år tillbaka, är det något du uppskattar?
– Det har alltid varit en stor dj-scen där! Skillnaden är att alla casinon och klubbar satt edm-artisterna på sina billboards.
– Det är inte min grej egentligen, men när min kompis och vår producent Stuart Price (Les Rythmes Digitales, Zoot Woman, Thin White Duke, Jacques Lu Cont) öppnade för Kaskade i Vegas gick jag dit. Det är vad det är. Väldigt imponerande show.
• Så det var inte i Las Vegas nattliv som du träffade Avicii?
– Nej, vi ligger på samma skivbolag, det var så vi fick kontakt.

”The days” – singeln Brandon och Avicii jobbade fram.
• Berätta om storyn bakom den låten.
– Ja… Det var ett försök att göra något stort, men i slutändan kände jag att låten inte gick åt det håll som jag ville att den skulle gå. Det var därför Robbie Williams fick sjunga in den i stället.
• För att du inte tyckte att den höll?
– All respekt till Tim, jag jobbar gärna med honom igen, men låten blev inte bra nog. Jag är inte emot den. Robbie sjunger bra, men jag är bara inte så förtjust i resultatet. Refrängen är riktigt bra dock.

Här är ”The days” i demostadiet – med Brandon på sång.
• Är du på väg att utveckla en till karriär vid sidan om Killers och sologrejen, som låtskrivare åt andra?
– Jag vet faktiskt inte. Problemet är att jag vill så mycket själv. Gör jag en låt som jag tycker är fantastisk så vill jag egentligen inte ge bort den. Då vill jag spela in den själv i någon form.
• Så tankarna är redan på nästa Killersalbum?
– Definitivt. Men det är rätt osorterade tankar. Jag har skrivit ett par låtar, men vi måste träffas och verkligen bestämma en tydlig riktning. Det är den stora utmaningen nästa gång; att få fyra hjärnor att tänka som en. Det är inte lätt, men lyckas man kan det hända stora saker.

Bra soloskit.

Här är recensionen från söndagens konsert.

bfflanken

Expressen i dag.