Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anders Nunstedt

Super-Max och Letterman och annat bäst just nu

1) ”Unbreakable Kimmy Schmidt”
Kimmy (Ellie Kemper) räddas ur fångenskapen efter 15 år i en domedagssekt, och flyttar till New York. Löjlig men smart komediserie av Tina Fey. (Netflix)

2) David Letterman
Oj så länge sedan han slutade vara relevant, så nog borde han slutat för länge sedan? Men avslutningen var härlig. Youtuba Lettermans sista Top ten.

3) Avicii
Han kom, han sågs, han tog över Ullevi. Kommande albumet rymmer samarbeten med Green Days Billie Joe Armstrong och Coldplays Chris Martin.

4) ”Mad men”
Nu har jag sett om ”Person to person” och det är inte lätt att avsluta en lång serie. Men ser man de sista fyra avsnitten av säsong sju som en enhet så är det en briljant final.

5) Frank Ocean
Har spelat in uppföljaren till ”Channel orange” i Abbey Road-studion. Kommer den att vara Beatles-inspirerad? Innehåller den Depeche Mode-samarbeten? I juli släpps svaret.

wikend

6) The Weeknd
Apropå Frank – de musikaliska likheterna är ibland slående – så har The Weeknd spelat in en låt med Max Martin. ”I can’t feel my face” heter den och låter självfallet som en hit.

7) Super-Max
Apropå Max Martin – nu toppar Taylor Swifts ”Bad blood” den amerikanska singellistan. Låten är skriven av Swift, Kendrick Lamar, Shellback och Martin. Det är Super-Max 20:e Billboardetta.

belle

8) La Bagatelle Magique
”Det är ett band som består av mig, Markus Jägerstedt och Christian Falk”, säger Robyn. Vad nu det innebär? Falk dog i cancer förra sommaren. Ska han återuppstå som hologram? Livepremiär på Dans Dakar i augusti.

lennartp

9) Lennart Persson
Titeln ”Samlade texter – musiktidningen Sonic” kräver ingen ytterligare förklaring. Lennart, som även var frekvent och fantastisk rockkritiker i Expressen, har blivit bok igen.

10) Jamie XX
”In colour” släpps nästa vecka. Men redan nu streamas The XX-mannens soloalbum på Itunes, komplett med väääldigt färgstark grafik.