Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Söndagstian/Lana del Rey är tillbaka

1) Lana del Rey
Uppföljaren till ”Ultraviolence” ska heta ”Honeymoon”. Bra titel. Men framför allt bra smakprov, i filmtrailern till ”The age of Adaline”: Nya låten ”Life is beautiful”.

2) Mumford & Sons
Från frejdig folkrock till andäktig arenarock. Mumford & Sons senaste singlar ”Snake eyes” och ”Believe” lovar väldigt gott inför albumet ”Wilder mind”.

3) Chris Olsson
Eftersom ”Thin love” gått på repeat hos mig i en vecka anser jag att det är värt att upprepas: missa inte solodebuten från Fibes Oh Fibes-Christian.

4) Henrik Berggren
Det är 20 år sedan Broder Daniel debuterade, och nu rör det på sig? I höst kommer en biografi om BD. Sen följer soloskiva från Henrik, sägs det. Fast det har vi hört förr. Spela ”Shoreline”.

5) My Morning Jacket
Nya albumet heter ”The waterfall” och är inte sensationellt, men mycket sympatiskt. Släpps på onsdag.

6) Blur
Damon Albarn framstår som en gubbstrutt när han läxar upp dagens popartister (”floskelfylld musik för selfiegenerationen”). Men Blurs comeback ”The magic whip” är ändå hörvärd.

7) Janelle Monáe
”Baby bend over/Let me see you do that yoga”. Amerikanskan har klivit ur sin robotkostym och blivit så inne på mindfullness att hon leviterar. I alla fall i videon till nya ”Yoga”.

8) José González
Det är Band of Horses Ben Bridwell som gästar Calexicos ”Falling from the sky”, men det är den svenske singer/songwritern som spelar huvudrollen i Calexicos nya video. Skruvat, men coolt.

9) ”Horrible bosses 2”
Dumheter staplas på dumheter, och de plumpa sexskämten haglar. En passande pizzafilm för en sömnig söndagseftermiddag med andra ord. Släpps på dvd i morgon.

10) Alesso
23-åringen, aktuell med nya singeln ”Cool”, fyllde Globen i går. Det är inte alla internationella världsstjärnor som gör det. Alesso gör det lätt som en plätt.