Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anders Nunstedt

Säsongens ”Så mycket bättre”-pussel är snart färdiglagt

smb2

Niklas, Olle, Miriam och Ison. Snart hoppar de säck på Gotland.

Vilka blir de två sista artisterna?


TV. I dag kunde Expressen avslöja fler artister som är klara för ”Så mycket bättre”. Ingen av dem med någon uppenbar Lisa Nilsson-koppling (jag listade några möjliga kandidater i går).

• Niklas Strömstedt, en gång anställd som springpojke på den här tidningen, känns som ett tryggt val. Delvis för att han har gott om hits i katalogen men också för sin tv-vana. Strömstedts eget program ”Tack för musiken”, är ju närbesläktat med ”Så mycket bättre” trots sin annorlunda form.

• Ison Glasgow känns som ett spännande val. Också han har tv-vana (”X-factor”), men framför allt en gedigen bakgrund som hiphopartist (Ison & Fille). Han känns även om som en bra storyteller (i höstas kom självbiografin ”När jag inte hade nåt”). Dessutom har han ett tufft efternamn.

• Miriam Bryant känns som ett oväntat val. Jag gillar henne skarpt, men hennes karriär är ju inte direkt jättegammal. 24-åringen har gett ut ett album, och några singlar på det. Det finns helt enkelt ingen ocean av Bryantlåtar för kollegorna att fiska i. Men Miriam själv kommer att göra minisuccé. Tippar jag.

• Olle Jönsson känns som ett givet val. Dansbandsgenren har varit svårt mobbad av ”Så mycket bättre”-redaktionen, men när den nu bjuds in från kylan ska självklart sångaren i sveriges största dansband vara med (även om Christer ”Krille Krokodil” Sjögren hade varit lika självklar).

Sedan tidigare är dessutom Lisa Nilsson klar.

lisa2

Lisa tar det piano.

Därmed är 5/7 av SMB-pusslet klart.

Det sammanlagda betyget på uppställningen, just nu:

*3geting

Det ser lovande ut på papperet, men inte sensationellt.

Så vilka pusselbitar saknas nu då?

Jag föreslår Kleerup och Agnetha Fältskog.

Eller Robyn och Björn Skifs. Kanske Daniel Adams-Ray och Lisa Ekdahl? Eller varför inte Sophie Zelmani och Mauro Scocco? Alternativt Veronica Maggio och Ulf Lundell?

Vad tycker ni?