Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anders Nunstedt

Laleh tar plats i hitmakarjuryn

expressenavslojar

lalehpressy

Laleh Pourkarim – första kvinnan i juryn som delar ut Denniz Pop-priset.

Nu tar Laleh plats bredvid bland svenska hitmakare som Max Martin, Rami Yacoub och Andreas Carlsson.
Hon blir den första kvinnan i den namnkunniga juryn till Denniz Pop Awards.


Denniz Pop Awards har varit hyfsade på att premiera kvinnor när de delat ut sina priser, men sämre på att rekrytera kvinnor till juryn.
Så konstigt är det egentligen inte.

Juryn som hyllar Cheiron-legenden Dag Volle – Denniz Pop – har hittills bestått av producenter och låtskrivare som alla var vänner till Pop, och som jobbade i den klassiska studion vid Fridhemsplan – där bland andra Britney Spears, Ace of Base och Backstreet Boys byggde sina karriärer från grunden med benägen svenskhjälp.

I juryn ingår numera Laleh, Max Martin, Rami Yacoub, Jörgen Elofsson, Andreas Carlsson, Jacob Shulze, John Amatiello, Kristian Lundin, David Kreuger och Per Magnusson.
Denniz Pop Awards delar ut priser i fyra kategorier: Årets rookie (artist band), Årets rookie (låtskrivare/producent), The Grand Prize och Årets MVP. I fjol vann Tove Lo, Salvatore Ganacii, Avicii och Ash.

Jag tror att Laleh, med sitt speciella synsätt, kan skänka juryn nya perspektiv i det arbete som just nu pågår (ansökningsperioden för årets pristagare pågår fram till den elfte maj – vinnarna avslöjas sedan 11/6). Hon är exempelvis den enda i juryn som inte bara är producent och låtskrivare, utan även artist.

– Popmusiken påverkar vår samtid mer än någon annan musikform idag så jag kommer att titta efter musikskapare som kan kombinera poplåtar med ett djup, det är där utmaningen ligger enligt mig, säger Laleh själv.

Oavsett vilka pristagare Pop-juryn väljer i sommar så har de redan gjort årets bästa val.
Och tänk – för en dryg månad sedan så gjorde undertecknad en – om undertecknad får säga det själv – väldigt bra spellista med Laleh-låtar.

Klicka här: