Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anders Nunstedt

Söndagslistan / Rihanna på väg mot en ny formtopp

Nunoterat vecka 13

bhhhm

Rihannas nya singel, framförs live för första gången i kväll (Iheartradio Awards i USA). Låter piggare än vad hon ser ut på omslaget. #bbhmm #r8

Bäst just nu enligt Anders Nunstedt

1) Seinabo Sey
Dov soul och gripande gospel. Seinabos röst och Magnus Lidehälls produktion fortsätter att förtrolla på nya EP:n ”For Maudo”, som ges ut i morgon. Jag har röstsamplingen från ”Pretend” på repeat i huvet.

2) Brandon Flowers
Vanligtvis står han längst fram i The Killers, och det gör han bra – även om han kan bli lite bekväm i rollen. På solosingeln ”Can’t deny my love” tar Mr Flowers ut svängarna mer. Då låter det ännu bättre.

3) Katy Perry
”Av Katy Perry förstår jag inget. Sorry”, skriver Ulf Lundell på sin blogg. Det är mycket han inte hajar (i ett annat inlägg kallar han Madonna ”trånsjuk och kåt”). Katy var för övrigt lysande i Globen.

4) Kendrick Lamar
”To pimp a butterfly” satte streamingrekord på Spotify och rusade upp på Billboardlistans förstaplats. Kendrick Lamar har gått tillbaka i musikhistorien, och höjt hiphopribban.

https://www.youtube.com/watch?v=opxhEVjNvdk

5) Axwell & Ingrosso
House Mafia-duon Axwell och Sebastian Ingrosso möter Avicii-duon Salem Al Fakir och Vincent Pontare och ljuv house uppstår. ”On my way ” är årets bästa i genren.

6) Rihanna
Världens kanske ojämnaste superstjärna är på väg mot en topp? Efter det otippade samarbetet med Kanye West och Paul McCartney kom ”Bitch better have my money”.

7) ”The Walking Dead”
Nästa söndag är det äntligen säsongsavslutning (Kanal 9, 22.00). Äntligen! Den femte säsongen har varit provocerande långsam. Rena rama zombietempot.

zl1

8) Zara Larsson
Från smått osannolik sångtalang till sociala medier-geni. Det vore kul att höra lite ny musik, förstås. Men tills dess äger Zara på Instagram (sett när hon mimar till Rihannas nya singel?).

9) Years & Years
Kommer de verkligen att få Årets genombrott, eller blir de hajpade engelsmännen Årets luftslott? Nya singeln ”Worship” lutar åtminstone inte åt det senare.

10) Tord Grip
Tom Alandh har gjort det igen. I torsdags hade den gripande dokumentären ”Ur Svennis skugga” premiär på SVT. Bra Tom. Heja Tord.