Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Blixtändringen för kronprinsessan i ”Antikrundan” – som tittarna inte fick se

Kronprinsessan Victoria möter experterna Rickard Thunér och Knut Knutson i ”Antikrundan”. Foto: SVT.
Kronprinsessan Victoria i ”Antikrundan” Foto: SVT.
Anne Lundberg. Foto: SVT.
Kronprinsessan Victoria möter experterna Rickard Thunér och Knut Knutson i ”Antikrundan”. Foto: SVT.
Anne Lundberg. Foto: SVT.
Anne Lundberg. Foto: SVT.
1 / 7

I kvällens ”Antikrundan” medverkar kronprinsessan Victoria i ett inslag från Gustav III:s paviljong – men nu berättar Anne Lundberg att det inte var tanken från början.

Både kronprinsessan och prins Daniel skulle ha kommit till tv-inspelningen i Hagaparken, men tvingades ändra i planerna. 

– Det sammanföll med något statsbesök. Vi gjorde den här inspelningen någon dag innan i stället, säger Anne Lundberg.

I torsdagens avsnitt av SVT:s ”Antikrundan” är programmet på plats i Hagaparken utanför Stockholm. Inspelningen sker i Koppartältet, inte långt från Haga slott där kronprinsessan Victoria och hennes familj bor.

I programmet visas ett specialinslag där kronprinsessan Victoria möter experterna Rickard Thunér och Knut Knutson. De möts i Gustav III:s paviljong, där kronprinsessan visar dem runt.

– Det är känsliga miljöer, och det är det som gör det så unikt också. Allting är ju så otroligt välbevarat. Tapeterna, färgerna finns kvar, säger kronprinsessan Victoria.

 

 

SVT fick ändra upplägget – för kronprinsessparet

Nu berättar programledaren Anne Lundberg att planen för inslaget såg annorlunda ut från början. Det var tänkt att både kronprinsessan Victoria och prins Daniel skulle ha kommit till tv-inspelningen i Hagaparken – men en schemakrock gjorde att de tvingades ändra om.

Istället gjordes inslaget med bara kronprinsessan i Gustav III:s paviljong, och man fick tidigarelägga inspelningen.

– Det var faktiskt tänkt att kronprinsessan och prins Daniel skulle komma till vår inspelning i Hagaparken. Sedan så sammanföll det med något statsbesök. Vi gjorde den här inspelningen som är med i kvällens program någon dag innan i stället, säger Anne Lundberg.

Kungafamiljens favoritprogram

Anne Lundberg berättar att antikvitetsprogrammet är en tittarfavorit hos hela kungafamiljen.

– Hela kungafamiljen är stora tittare av ”Antikrundan”, de ser faktiskt på programmet allesammans. Det är ju egentligen inte så förvånade, det är deras kulturhistoria. Många föremål har kunglig proveniens. De rör sig i miljöer där det finns mycket av våra finaste objekt, säger programledaren.

I programmet har kronprinsessan med sig en silverdosa som hon fick i 18-årspresent av drottning Ingrid av Danmark, och föremålet visar sig ha en intressant historia.

”Antikrundan” firar i år 30-årsjubileum. För att göra säsongen extra festlig har man valt att spela in de flesta avsnitten i slottsliga miljöer runtom i Sverige.

”Antikrundan” visas på torsdagar kl 20 på SVT.