Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Blev sjuk av bröstoperationen: ”Trodde jag skulle dö”

Ur arkivet:
Foto: JONATHAN HORDLE/REX / JONATHAN HORDLE/REX REX FEATURES
Foto: JAMES GILLHAM/STILLMOVING.NET/SHUTTER / JAMES GILLHAM/STILLMOVING.NET/SHUTTERSTOCK SHUTTER
Foto: Jonathan Hordle/REX / Rex Features

90-talsstjärnan Hannah Spearritt var inte nöjd med sina kurvor och la sig under kniven för att skaffa större bröst. 

Men sex månader efteråt började hon må dåligt – och livet blev till ett helvete. 

– Det kändes som att jag höll på att dö, säger hon i en intervju med The Sun. 

S Club 7 bildades i slutet av 90-talet och en av dem som slog igenom med dunder och brak var Hannah Spearritt, 41 – och hon var inte beredd på den uppståndelsen som kom. 

Det var inte bara musiken som hördes världen över utan bandet var också med på bild i olika magasin och herrtidningar, och det var då Hannah Spearritt började jämföra sig med sina bandmedlemmar. De andra var kurviga – medan hon själv kände sig platt, berättar den tidigare popartisten för The Sun.

– Det tog ett tag innan jag tog tillräckligt mycket mod till mig och gjorde mina bröst, och det var inte förrän när jag var runt 30 som jag opererades. Jag hade precis kommit ur ett långt förhållande och jag tänkte att det skulle ”fixa mig”, vilket var löjligt, säger hon till tidningen. 

Beslutet att lägga sig under kniven 2013 skulle visa sig bli det värsta hon tagit i sitt liv – i tre år efteråt gick hon igenom ett helvete, hon blev deprimerad och fick svår ångest. Under en period trodde Hannah Spearritt att hon skulle dö. 

2016 valde den tidigare popstjärnan att plocka ut sina bröstimplantat och nu är hon aktuell med dokumentären ”Hannah Spearritt: Me & Breast Implants” – där hon vill varna andra. 

– Under en period trodde jag att jag skulle bli galen eftersom jag hela tiden fick fel diagnos. 

Pojkvännen slog larm

Hannah Spearritt valde de dyraste implantaten som gick, hon betalade över 70 000 kronor. Implantaten var gjorda av silikon men inte enbart, berättar Hannah Spearritt. 

– Det var som att min kropp blev sakta förgiftad. Sex månader efter operationen började jag känna mig riktigt trött. Jag kom hem från gymmet och behövde sova en stund. Sen började mitt hår falla av. Jag fick svår ångest och blev diagnostiserad med en svampsjukdom och sen slog depressionen till. 

Hon fortsätter: 

– Det kändes som att jag höll på att dö. 

Tillslut var det hennes partner Adam Thomas, 42, som förstod att det var bröstimplantaten som gjorde henne sjuk, menar Hannah Spearritt. Direkt efter att hon tog ut dem kände hon en stor skillnad i sitt mående. 

– Vad folk inte inser är att om du skaffar implantat så är du nästan en försökskanin, för du vet inte hur din kropp kommer att reagera, säger Hannah Spearritt till The Sun. 

Ingen erkänd sjukdom

Breat implant illness, som Hannah Spearritt säger att hon drabbades av, är ingen erkänd sjukdom men beskrivs som hundratals olika symptom som patienter upplever är orsakade av deras bröstimplantat. 

Det kan till exempel vara trötthet, huvudvärk, depression, ledvärk, hudutslag och oro. Det har forskats på området men än så länge finns det inga vetenskapliga bevis på en koppling mellan symtomen och implantaten.

Influencern blev sjuk efter operationen: 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.