Björn Ulvaeus Foto: Olle SporrongBjörn Ulvaeus Foto: Olle Sporrong
Björn Ulvaeus Foto: Olle Sporrong
Björn Ulvaeus Foto: Sven LindwallBjörn Ulvaeus Foto: Sven Lindwall
Björn Ulvaeus Foto: Sven Lindwall

Björn Ulvaeus
nya miljonaffär

Publicerad

Här är Björn Ulvaeus nya miljonköp - en gästhamn.

Nu köper Abba-profilen in sig i gästhamnen i Västervik.

– Vi vill vara med och bidra med något riktigt bra, säger Ulvaeus enligt Västerviks-Tidningen.

Abba-profilen Björn Ulvaeus har efter sin tid i det legendariska svenska popbandet byggt upp ett stort finansiellt imperium med stora ekonomiska framgångar.

Nu är det klart vad som blir nästa satsning för Ulvaeus. Med sitt bolag Slottsholmen 1 Invest köper han en del av gästhamnen i Västervik, en fastighet som bland annat innefattar ett hamnkontor, en pool och gästhamnsservice-lokaler, skriver Västerviks-Tidningen.

– Nu när Västerviks kommun satsar på gästhamnen och bygger en vågbrytare som ska fungera som promenadstråk från Slottsholmen till Notholmen, så vill vi vara med och bidra med något riktigt bra. Vi ska utveckla ett koncept som är ett komplement till Slottsholmen och som gör Västervik till ostkustens bästa gästhamn, säger Björn Ulvaeus enligt tidningen.

 

LÄS MER: Björn Ulvaeus: Det behövs mer övervakning

 

Ulvaeus aktuell som hologram

 

LÄS MER: Abba återuppstår - som ett hologram

 

Men sitt gästhamnsköp är inte det enda Björn Ulvaeus är aktuell med.

Nu är det klart att den svenska supergruppen Abba återuppstår – som ett hologram. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vi är inspirerade av de gränslösa möjligheter som framtiden bjuder på och vi älskar att vara del av skapandet av något nytt och dramatiskt. Det är en tidsmaskin som fångar essensen av de vi var då och de vi är i dag, säger Benny Andersson i pressmeddelandet.

Hologramföreställningen är ett samarbete mellan Abba, Universal Music Group och Simon Fuller, som kanske mest är känd för att ha skapat gruppen Spice Girls samt för att ligga bakom tv-programmen "Idol" och "So you think you can dance".

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag