Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Björn Ulvaeus köper Abba-museet

Ulvaeus går in som ägare för Abba-museet på Djurgården.
Foto: Jan Wiriden
"Huset har varit ute till försäljning en tid och för att försäkra mig om att Swedish Music Hall of Fame och Abba the Museum skulle få en stabil och långsiktig hyresvärd med förståelse för verksamheten bestämde jag mig för att gå in som ägare", säger Björn Ulvaeus i ett pressmeddelande.
Foto: Keith Mayhew
Foto: Olle Lindeborg

Mamma Mia!

Nu köper Björn Ulveaus sitt eget musuem.

I dag blev det klart att artisten själv tar över den fastighet i Stockholm där Abba-museet huserar.

Nästa år tar Björn Ulveaus över Abba-museet. Nu har artisten nämligen köpt den fastighet på Djurgården i Stockholm där både Abba-museet, hotellet Melody med tillhörande restaurang och Swedish Music Hall of Fame ligger.

– Huset har varit ute till försäljning en tid och för att försäkra mig om att Swedish Music Hall of Fame och Abba the Museum skulle få en stabil och långsiktig hyresvärd med förståelse för verksamheten bestämde jag mig för att gå in som ägare, säger Björn Ulvaeus i ett pressmeddelande.

Besökts av Jagger

Abba-museet öppnade i maj 2013. Under hösten 2014 besökte bland annat Mick Jagger från The Rolling Stones museet där han fick en privat visning och sjöng med hologram-Abba.

- Jag hörde att han skulle gå dit. Jag misstänker att det ska byggas något liknande för dem i London. Det var därför han ville komma och titta, sa Björn Ulvaeus då.

Hur mycket Björn Ulveaus har betalat för att nu själv köpa Abba-museet framgår inte.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.