Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Björn Ulvaeus köper Abba-museet

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Ulvaeus går in som ägare för Abba-museet på Djurgården.
Foto: Jan Wiriden
"Huset har varit ute till försäljning en tid och för att försäkra mig om att Swedish Music Hall of Fame och Abba the Museum skulle få en stabil och långsiktig hyresvärd med förståelse för verksamheten bestämde jag mig för att gå in som ägare", säger Björn Ulvaeus i ett pressmeddelande.
Foto: Keith Mayhew
Foto: Olle Lindeborg

Mamma Mia!

Nu köper Björn Ulveaus sitt eget musuem.

I dag blev det klart att artisten själv tar över den fastighet i Stockholm där Abba-museet huserar.

Nästa år tar Björn Ulveaus över Abba-museet. Nu har artisten nämligen köpt den fastighet på Djurgården i Stockholm där både Abba-museet, hotellet Melody med tillhörande restaurang och Swedish Music Hall of Fame ligger.

– Huset har varit ute till försäljning en tid och för att försäkra mig om att Swedish Music Hall of Fame och Abba the Museum skulle få en stabil och långsiktig hyresvärd med förståelse för verksamheten bestämde jag mig för att gå in som ägare, säger Björn Ulvaeus i ett pressmeddelande.

Besökts av Jagger

Abba-museet öppnade i maj 2013. Under hösten 2014 besökte bland annat Mick Jagger från The Rolling Stones museet där han fick en privat visning och sjöng med hologram-Abba.

- Jag hörde att han skulle gå dit. Jag misstänker att det ska byggas något liknande för dem i London. Det var därför han ville komma och titta, sa Björn Ulvaeus då.

Hur mycket Björn Ulveaus har betalat för att nu själv köpa Abba-museet framgår inte.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.