Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Björn Ulvaeus förberedelser inför skivsläppet

Hemlighetsmakeriet avslöjas inifrån Abba-studion
Björn Ulvaeus.
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Benny Andersson och Björn Ulvaeus.
Foto: KGC-03 / STELLA PICTURES 157538-5
Den 5 november kommer nya Abba-albumet.
Foto: Abba Voyage /Twitter / Abba Voyage /Twitter

Abba står inför sitt första albumsläpp på närmare 40 år.

Nu berättar Björn Ulvaeus om hur han laddar inför skivsläppet 5 november – och om livet sedan låtsläppen.

– De senaste veckorna har varit lite overkliga. Jag trodde inte det skulle bli så stor uppståndelse som det har blivit, säger Ulvaeus.

5 november släpper Abba sitt första album på närmare 40 år när ”Abba Voyage” når butikerna och streamingstjänsterna.

Tio låtar innehåller den nya skivan, varav två redan har släppts: ”I still have faith in you” och ”Don't shut me down”. För Expressen berättade bandets ljudtekniker Bernard Löhr att en av de nya låtarna heter ”Ode to freedom”.

När Anders Glenmark, Thomas ”Orup” Eriksson och Niklas Strömstedt uppträdde på ett fullsatt Cirkus på torsdagen var Björn Ulvaeus på plats, och Expressen fick en kortare pratstund med stjärnan.

– Det känns jättekul och spännande att få vara här i kväll, säger han och fortsätter:

– De senaste veckorna har varit lite overkliga. Jag trodde inte det skulle bli så stor uppståndelse som det har blivit. Det känns kul att många unga har upptäckt musiken nu.

Hur förbereder du dig inför kommande skivsläpp?

– Jag förbereder mig mycket genom att träna, fysiskt då. Jag spelar också lite, vi ska ju inte ut och spela på det sättet. Vi har ju avatarerna som uppträder åt oss, säger Ulvaeus.

Även om många unga må ha upptäckt Abba i samband med det nya låtsläppet, har mycket förändrats sedan gruppen senast var aktiva. Det berättade Abbas manager Görel Hanser för Expressen i september.

– Det är inte som det var på 1970-talet när de levde ett Abba-liv på ett annat sätt. Så är det inte i dag. Då var de ju en aktiv grupp och jobbade i studion, reste runt på turnéer och gjorde tv-program och ständiga intervjuer. Då var de en aktiv grupp, det är de inte i dag, sa hon då.

Forskare: ”Kan bli en ny våg av Abba-fans”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.