Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Björn Ulvaeus drag – köper Aviciis musik

Familjen berättar: ”Vi lämnar vare sig Tim eller musiken”
Björn Ulvaeus bolag har nu lagt till Aviciis musik i sitt bibliotek.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES/ROBERT EKLUND ROBERT EKLUND
Tim Bergling gick bort 2018.
Foto: Instagram

Björn Ulvaeus Pophouse Entertainment köper rättigheterna till den största delen av Aviciis musik.

Det meddelar Tim Berglings familj i ett pressmeddelande.

”Vi lämnar vare sig Tim eller musiken, han finns alltid inom oss och så även hans musik”, skriver de bland annat. 

Björn Ulvaeus Pophouse Entertainment har alltså köpt den största delen av Tim ”Avicii” Berglings musikskatt. 75 procent tillhör nu bolaget medan 25 procent fortfarande finns kvar hos Berglings familj.  

Anledningen till försäljningen är att Aviciis föräldrar Hans Bergling och Anki Lidén vill säkra den ekonomiska framtiden för stiftelsen Tim Bergling Foundation – där de arbetar för barn och och ungas psykiska hälsa. 

”Vi börjar bli lite till åren och har inte den rätta orken eller kompetensen som krävs för att hänga med fullt ut i den nya streaming- och digitala utvecklingen, inte minst för en så pass stor internationell artist som Tim (Avicii) de facto är — på en nivå som även vi som föräldrar inte kunnat greppa eller har kunnat förstå fullt ut”, skriver föräldrarna i ett uttalande, enligt DN. 

Vill värna om musikarvet

Nu startar även ett bolag mellan Pophouse Entertainment och familjen Bergling där de planerar för att utveckla och värna om Aviciis musikarv genom framtida globala satsningar, enligt tidningen. 

Pophouse Entertainment har tidigare även köpt Swedish House Mafias låtkatalog. 

Hyllningen i tv till Avicii: 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.