Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Björn Ulvaeus avslöjar Abbas konsertbeslut

Björn Ulvaeus berättar i en CNN-intervju hur de nya Abba-låtarna kom till. Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Abba var aktiva under åren 1972-1982, men enligt Björn Ulvaeus arbetade de hårt i studion, men turnerade inte så mycket som man kan tro.Foto: ANONYMOUS / AP

Abba gör oväntad comeback efter 35 år.

Nu berättar Björn Ulvaeus om hur enkelt det var för bandet att hitta tillbaka i inspelningsstudion - men han utesluter en kommande liveturné.

– Vi turnerade faktiskt aldrig så väldigt mycket. Vi skrev låtar och spelade in dem, det är vad vi gjorde, säger han i en intervju med CNN.

För 35 år sedan splittrades Abba. Men nu har världsstjärnorna avslöjat att de har spelat in ny musik tillsammans.

Den nya musiken kom till efter att Björn Ulvaeus, 73, Benny Andersson, 71, Anni-Frid Lyngstad, 72, och Agnetha Fältskog, 68, tackat ja till att göra en hologramföreställning. Showen görs tillsammans med Universal Music Group och Simon Fuller, mannen bakom tv-programmet ”Idol”. 

”Beslutet att sjösätta det spännande Abba-avatar-projektet fick en oväntad konsekvens. Vi fyra kände att det efter 35 år kunde vara roligt att jobba ihop igen och gå in i studion. Så gjorde vi det. Och det var som att tiden hade stått stilla och att vi bara hade varit borta på en kort semester. En extremt glädjande upplevelse!” skriver de fyra Abba-medlemmarna i ett pressmeddelande.

Det är två nya låtar som har kommit till: ”I still have faith in you” och "Don't shut me down". Precis som förr är det låtskrivarduon Ulvaeus och Andersson som har skrivit text och musik.

 

LÄS MER: Abba återförenade - spelat in ny musik 

 

”Vi trodde att vi skulle bli bortglömda, men så blev det inte”

För Abba-fansen är återföreningen efterlängtad. I en intervju med CNN berättar Björn Ulvaeus om hur beslutet fattades.

– Efter att tag väcktes idén: ”Vi kanske inte bara ska ha gamla låtar, utan även ett par nya”. Benny och jag blev inspirerade och skrev två nya låtar. Tjejerna kom in i studion och vi spelade in, säger han.

Trots att Abba inte varit i en studio tillsammans sedan 1982 hittade medlemmarna omedelbart tillbaka.

– Det förbluffande var att vi bara tittade på varandra - och det var som att ingen tid hade passerat alls. Banden mellan oss är så starka tack vare de upplevelser vi har gått igenom tillsammans. Då menar jag inte bara de tio år vi var aktiva, utan även åren efteråt. Vi trodde att vi skulle bli bortglömda, men så blev det inte, säger Björn Ulvaeus.

Enligt Björn Ulvaeus kommer lyssnarna känna igen bandets signifikanta sound.

– Jag kan berätta att sångerskornas röster är i väldigt bra form. Något lägre kanske, men de låter väldigt mycket Abba, säger han.

Ulvaeus om att spela live igen

De nya låtarna spelades in redan förra sommaren, men först i december kommer världen kunna höra dem. 

Den stora frågan som många nu ställer sig är om det finns en chans att få se bandet liveturnera. 

– Nej. Inte jag åtminstone. Det är ett hårt liv där ute, säger Björn Ulvaeus.

Enligt låtskrivaren är det en vanlig missuppfattning att Abba skulle ha turnérat ihärdigt mellan 1972-1982.

– Vi turnerade faktiskt aldrig så väldigt mycket. Vi skrev låtar och spelade in dem, det är vad vi gjorde. Under de tio år vi var aktiva var vi ute i sammanlagt sju månader. Det är allt, säger han.

 

LÄS MER: Så blir Abbas comeback 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.