Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Björn Skifs förändring – för att få hustrun Pernilla

Så lyckades Björn Skifs få sin hustru på fall
Pernilla och Björn Skifs.
Foto: FREDRIK WENNERLUND / STELLA PICTURES
Det är i ”Renées brygga” som Björn Skifs bland annat berättar om kärleken till hustrun.
Foto: TV4
Björn Skifs berättar också om hur han börjat trappa ner som artist.
Foto: MARC FEMENIA / TT NYHETSBYRÅN

Han är en av Sveriges mest älskade artister – men Björn Skifs har börjat trappa ner artistkarriären.

I ”Renées brygga” berättar ”Håll mitt hjärta”-sångaren om sina svackor, pensionsplanerna och hur han lyckades få sin hustru Pernilla på fall.

– Där tog jag för mig, för en gångs skull, jag brukar alltid vara en försiktig herre i sådana sammanhang, säger Björn Skifs i TV4-programmet.

Björn Skifs har hunnit fylla 72 år, men är fortfarande en folkkär underhållare som säljer slut konserter i hela landet.

Men nu har artisten börjat fundera på sin pension, och valt att börja trappa ner. I TV4-programmet ”Renées brygga” berättar Björn Skifs om hur han har lagt om sin inställning till karriären.

– Sakta sakta så håller jag egentligen på att trappa ner, jag säger nej till väldigt mycket mer saker, och det känns skönt. Jag behöver inte hugga på allt, säger han i programmet.

– Jag är väl mitt i livet, även om jag tror att jag har peakat för ett tag sedan yrkesmässigt och kroppsligt, fysiskt. Man märker ju det, krämporna är som det är. 

Björn Skifs: ”Har mina svackor”

Programledaren Renée Nyberg konstaterar att hon ser honom som en bekymmersfri person, och medan så oftast är fallet så har artisten också tyngre perioder.

– Oftast. Jag har mina svackor, det har jag absolut. Mörka stunder, berättar han i ”Renées brygga”, och konstaterar att han kan tröttna på bilden som många har av honom.

– Alla har vi väl gråa dagar i bland, men sen råkar det kanske vara lite längre. Jag är inte den här jätteglada, spralliga, mysiga nallen under en hängbjörk liksom, som står och fånler. Det är inte jag.

Snarare har Björn Skifs tvivel på sig själv ökat med karriären, och han tycker det är svårare att göra musik han är nöjd med nu.

– Jag är mer påverkad av mina egna förväntningar. Det gick så mycket lättare förr, med idéer och förverkligandet av idén. Jag tycker ofta att ”nej, det duger inte riktigt”.

Berättar om ensamma perioden

Sedan 1988 är Björn Skifs gift med Pernilla Skifs, 54, som också är hans manager. Innan de träffade varandra kunde artisten känna sig ensam, och längtade efter familj.

– Periodvis kände jag mig väldigt ensam. jag kommer ihåg att jag längtade efter familj då, emellan de förhållanden jag hade. Men när det väl kändes yes med Pernilla, då var det så. Där tog jag för mig, för en gångs skull, jag brukar alltid vara en försiktig herre i sådana sammanhang, alltid varit blyg och inte vetat vad man gör. Men där tog jag initiativ, berättar Björn Skifs i TV4.

Han avslöjar att han ansträngde sig för att få träffa henne, och få henne på fall.

– Jag såg till att få träffa henne via jobbet för att få träffa henne överhuvudtaget.

I dag har hustrun viktigare än någonsin för Björn Skifs, som hyllar sin kärlek.

– Allt, egentligen. Både livet, vardag, fest, jobb. Hon är mitt allt, så är det verkligen. Genom att finnas där så har hon... det känns i alla fall som att jag inte vet hur sjutton det hade gått med mig överhuvudtaget. Den blir bara större och större, den känslan.

Expressen har varit i kontakt med Björn Skifs, som hänvisar till det han säger i ”Renées brygga”.

”Renées brygga” sänds onsdagar 21.00 på TV4.

Benjamin Ingrosso om kärleken i fr

Benjamin Ingrosso:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.