Björn Runges succé på Golden Globe: ”Mållös”

Björn Runge och Glenn Close tillsammans på röda mattan inför galan.
Foto: MIKE BLAKE / REUTERS TT NYHETSBYRÅN
Glenn Close hyllade även Björn Runge i sitt tack tal.
Foto: PAUL DRINKWATER / AP TT NYHETSBYRÅN
Clenn Close under sitt tacktal.
Foto: MATT BARON/REX / MATT BARON/REX/IBL REX FEATURES

Glenn Close tog hem en Golden Globe-statyett för sin roll i svenske regissören Björn Runges ”The Wife”.

Glenn Close hyllade svensken i sitt tacktal – själv var han rusig av glädje vid nattens firande och ser möjligheter att göra mer film utomlands.

– Det känns helt surrealistiskt att vara här bland människor som jag sett upp till i alla år, säger Björn Runge.

Det blev svensk stjärnglans under nattens Golden Globe-gala. Hollywoodstjärnan Glenn Close vann en statyett för sin roll i filmen ”The wife”, som är regisserad av svenska Björn Runge.

Glenn Close fick stående ovationer av publiken, och passade under sitt tacktal på att hylla svensken.

– Tack Björn Runge, som regisserade, sa Glenn Close.

Björn Runge direkt från festen: ”Mållös”

Björn Runge var själv på plats vid festligheterna och beskriver sina känslor efter prisutdelningen:

– Jag känner mig helt mållös inför detta. Jag är otroligt förvånad och glad för att jag får vara här och det är en ynnest för mig att få arbeta med en så fantastisk skådespelerska som Glenn Close, säger han och fortsätter:

– Det känns helt surrealistiskt att vara här bland människor som jag sett upp till i alla år. Helt plötsligt står jag och pratar med Julianne Moore. Det är helt ofattbart.I Los Angeles var efterfesten i gång full gång. Här syns Christian Bale tillsammans med Glenn Close.
Foto: MICHAEL BUCKNER/VARIETY/REX

Runge hyllar Glenn Close

Björn Runge träffade den ikoniska skådespelerskan första gången för fyra år sedan. Han beskriver mötet som en vändpunkt i sin karriär.

– Min relation med Glenn Close är väldigt instinktiv. Det tror jag är ett vinnande koncept mellan skådespelare och regissör. Jag kommer ihåg när jag först träffade henne för fyra år sedan i New York. Då satt vi och pratade en länge. Sen bara tystande hon och tittade på mig rakt in i ögonen. Plötsligt sa hon ”jag vill jobba med dig”, säger han och fortsätter:

– Det känns som den medvind jag kände första gången jag läste manuset och när jag träffade Glenn Close i New York för fyra år sedan håller i sig. Saker bara stämmer. Det är bara en ynnest att jag får följa med på den här resan. Det är tack vare Glenn Close. Regissören Björn Runge under galapremiärne för ”The Wife”.
Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES

Internationellt genomslag för Björn Runge

Framgångarna för ”The Wife” innebär att fler möjligheter öppnas för den svenske regissören, som nu ser en spännande framtid med internationella produktioner.

– Jag är en bra regissör och genom den här fantastiska produktionen som ”The Wife” är har jag fått utlopp för det, säger han och fortsätter:

– Det här betyder att jag kommer fortsätta arbeta med film utomlands och att jag gjorde rätt val när jag slutade göra film i Sverige. Jag kommer i framtiden regissera film både här i USA och i England.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.