Författaren Björn Ranelid tävlar i Melodifestivalen i vår. Foto: Jan Düsing
Författaren Björn Ranelid tävlar i Melodifestivalen i vår. Foto: Jan Düsing

Björn Ranelid ställer upp i Melodifestivalen

Publicerad
Uppdaterad
Skrällen: Författaren Björn Ranelid tävlar i Melodifestivalen i vår.
Han har själv skrivit texten till låten "Mirakel".
- Det är den största sensationen i Melodifestivalens historia, säger Ranelid till Expressen.
Klockan 11.30 skickade SVT ut sitt pressmeddelande med bidragen till Melodifestivalen 2012. Bakom upphovmännen döljer sig en gigantisk skräll: Björn Ranelid står bakom en av låtarna.
För Expressen avslöjar Ranelid att han själv ska framföra låten "Mirakel", som han har skrivit texten till. För musiken står Fredrik Andersson.
- Det är helt hans förtjänst att jag gör det här. Han ska ha 99 procent av uppmärksamheten för det här, säger Ranelid.
Han medger att hans medverkan är en skräll i schlagersammanhang.
– Jag och min fru sa till varandra i går kväll att det här kommer att slå ner som en bomb.
- Det här är något som ni aldrig kommer att få se igen i Melodifestivalen, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag