Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Björn Gustafssons svåra tid efter hyllningen till Carina Berg

Björn Gustafssons svåra tid efter hyllningen till Carina Berg
”Fantastisk”, så beskrev Carina Berg Björn Gustafsson.
Foto: SVT
Carina Berg visste ingenting om att hon skulle få en kärleksförklaring.
Foto: SVT
”Du är brödet man vill lägga korven i”, sjöng Björn Gustafsson om Carina Berg.
Foto: SVT
Björn Gustafsson gjorde stor succé med hyllningen till Carina Berg 2008.
Foto: TT NYHETSBYRÅN
I dag är Björn Gustafsson tillsammans med skådespelaren Alba August.
Foto: OLLE SPORRONG

”Du är brödet man vill lägga korven i”, så sjöng Björn Gustafsson om Carina Berg och vann över hela svenska folket. 

Men succén kom med en mörk baksida. 

– I efterhand så var det som att vara i en tvättmaskin utan att jag tänkte på det, berättar Björn Gustafsson för Aftonbladet. 

”Carina låt oss dansa natten vidare, dansa nakna tillsammans i en vattenspridare”. 

Minns du? 

Det här är ord från Björn Gustafssons, 34, succéframträdande under Melodifestivalen 2008 – ord som var riktade till Carina Berg, 43. 

Björn Gustafsson skojade på scen att han hade varit kär i programledaren sedan han var 17 år men inte vågat säga något. I låten uppmanar han även Carina Berg att göra slut med sin dåvarande make Kristian Luuk, 54, och bli ihop med honom.

Björn Gustafsson hyllade Carina Berg

Carina Berg blev helt tagen på sängen av den offentliga kärleksförklaringen, hon hade ingen aning om vad som väntade henne. Däremot var känslorna inte besvarade. 

– Nej, jag har mitt på det torra. Men Björn är fantastisk, sa hon till Aftonbladet. 

Och fantastisk var det inte bara Carina Berg som tyckte att Björn Gustafsson var. Men sin kärleksförklaring gjorde han fullständig succé. 

När Björn Gustafsson ser tillbaka på uppträdandet så gör han det med glädje. 

– Det känns bara fantastiskt. Jag kan också tänka på att jag bara var 21 år då och det är nästan svårt att ta in, berättar han för Aftonbladet. 

Drog sig undan

Faktum är att uppståndelsen kring Björn Gustafsson blev så stor att han valde att dra sig undan. Komikern kände obehag inför att åka tunnelbana och han blev nervös när han skulle handla. 

– Ja, och jag kan undra varför jag gjorde det, men nu i efterhand så var det som att vara i en tvättmaskin utan att jag tänkte på det. Jag var samma nervösa kille hela tiden, men allting runt omkring mig förändrades. Det var en väldigt speciell känsla, säger han och fortsätter:

– Det blev total uppmärksamhet från ingenstans och jag blev utsatt för paparazzigrejer, jag visste inte vem jag kunde lita på, det blev ett nytt form av tvivel. Jag träffade en tjej som ville ses och då dök det upp bilder på oss, då kommer det tvivel. Vem har gjort det här? Har hon ringt en fotograf? Det drogs också mycket knäppisar till en.

Föräldrarna körde med honom till psykakuten

Komikern har tidigare berättat att han till slut mådde så dåligt att hans föräldrar körde honom till psykiatriakuten. Efter att ha testat bland annat akupunktur, zonterapi och yoga började han äta antidepressiv medicin under ett år. 2018 berättade han för magasinet King att livet hade vänt. 

– Jag är på en bra plats i livet i dag. Jag har varit på sämre platser.

I dag är Björn Gustafsson bland annat aktuell med ungdomsfilmen ”Nelly Rapp – Monsteragent” som bygger på bokserien av Martin Widmark. 

Therése Lindgrens svar på tittarnas fördomar

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.