Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bingolottos bluff som mörkades för tittarna

Här är "Bingolotto"-programledarna vi minns
Rickard Olsson ledde inte bara uppesittarkvällen – en knapp vecka senare var han även programledare för Bingolottos nyårssändning.
Den andra programledaren var Lotta Engberg.
Foto: ANNA SVANBERG / ANNA SVANBERG GT-EXPRESSEN
Inför sändningen avslöjade Rickard Olsson att några av artisterna, däribland Jill Johnson var förinspelad.
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Även Charlotte Perrelli, som själv berättade om det, var förinspelad.
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Bingolotto-profilen Rickard Olsosn
Foto: MATHIAS OTTERBERG / FOLKSPEL

Bingolottos Nyårsbingo har blivit en tv-tradition.

Men till skillnad mot vad många tror är inte allting i den drygt fyra timmar långa sändningen direktsänt.

Flera av artisternas uppträdanden var inspelade på förhand.

– Det är ingenting att hymla om, säger programledaren Rickard Olsson.

Precis som Bingolottos stora uppesittarkväll varje år den 23 december har även Nyårsbingon börjat bli ett återkommande nyårsinslag för många hemma framför tv:n.

Men till skillnad från uppesittarkvällen, där precis allting i år var direktsänt, så dolde sig en bluff bakom delar av nyårssändningen.

Jill Johnson, en av artisterna i programmet lade exempelvis dagen innan nyårsafton upp en bild på Instagram där hon förklarade att hon den närmaste tiden ska fira nyår och ledighet uppe i Jämtland. Och det var inte tal om att artisten skulle blixtflyga ned till inspelningen i Göteborg på självaste nyårsafton.

– Det behöver man inte ljuga om. Det är svårt att få gäster till nyårsafton. Många har ju faktiskt ett liv. Så några artister är förbandade. Men det är liksom ändå värt att ha dem som om de är med oss, menar Rickard Olsson.

”Behöver inte bryta upp semestern”

Även artisten Charlotte Perrelli som har firat jul och nu också nyår i Åre berättar att hon har spelat in sitt framträdande på förhand.

– Så är det faktiskt. Vi är några stycken som har spelat in det i förväg helt enkelt. Det är faktiskt ganska skönt att ha möjligheten att göra det. Då behöver man inte bryta upp hela semestern. Det är jätteskönt.

– Man spelar in utan publik, men allt annat är ju liksom som vanligt. Rickard är ju med när man spelar in det och vi gjorde någon grej på scenen tillsammans med lite snack och sådär. Så allting är ju på riktigt, det är ju bara det att det inte är gjort på själva nyårsafton, fortsätter Charlotte Perrelli, som menar att tv-tittarna inte märker någon skillnad.

”Praktiska skäl”

John Sarafian, PR-ansvarig för Bingolotto säger att förinspelade uppträdanden eller inslag är något som ibland förekommer.

– Vissa kunde helt enkelt inte vara med, så är det. Det är av praktiska skäl. För att vi ska kunna erbjuda de bästa artisterna så måste man ibland göra så, säger han.

För programledarduon Rickard Olsson och Lotta Engberg var det dock av naturliga skäl svårare att fira tolvslaget någon annanstans än i tv-studion.

– Man kan inte hålla på och köra varje nyår hur länge som helst känns det som. Uppesittarkvällen är helt annorlunda för då kommer jag ju hem till julafton. Så jullunchen och allting kan man käka med familjen. Men det här är ju själva högtidskvällen, sa han innan nyårssändningen.  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.