Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bingolotto utreder efter Torbjörns felaktiga lott

Här är "Bingolotto"-programledarna vi minns
Torbjörn Jönsson hade flera dubbletter på sin lott.
Foto: Privat / Privat
Lotta Engberg programleder Bingolotto.
Foto: MATHIAS OTTERBERG / FOLKSPEL

Torbjörn Jönsson, 50, från Flyinge köpte en digital Bingolott för att spela under söndagen.

Men under den tredje bingoomgången märkte han att någonting inte stämde. 

Det visade sig sedan att lotten hade fyra nummerdubbletter.

Mathias Skoglund, vice vd på Folkspel, menar att man aldrig sett något liknande.

– Det här är någonting som förbryllar oss extremt mycket.

Nu ska felet utredas.

Strax innan klockan 18.00 på söndagen då Bingolotto skulle dra i gång i TV4 bestämde sig Torbjörn Jönsson, 50, att köpa en digital lott för att vara med och spela.

– Det var inga konstigheter under ettan och tvåans bingo, men på spel nummer tre så sa de massa nummer och så säger de 49 och jag letade och letade men tänkte att den måste ju vara där så jag fortsatte spela för jag lyckades inte hitta den, säger Torbjörn Jönsson.

Efter att ha letat ytterligare lite bad han sin sambo om hjälp.

– Jag gav henne datorn och hon tittade också och då sa hon ”nej men du har ju två 47”. Då tog jag en skärmdump på det direkt och tyckte det var rätt så skumt, berättar han.

På Torbjörns lott fanns flera dubbletter.
Foto: Privat / Privat
Han gick sedan in och kollade på lotten igen, då syntes den korrekta lotten.
Foto: Privat / Privat

Torbjörn Jönsson stängde sedan ner sidan på datorn och startade om. Då hade lotten uppdaterats och en av 47:orna var då nummer 49 i stället.

– Jag menar, vad fasen händer? Kan man lita på det? Sveriges största folkspel och så händer sådana grejer, det känns rätt märkligt. Nu var det ingen vinst på den här lotten, men det kan ju handla om mycket pengar, menar Torbjörn Jönsson.

Folkspel: ”Aldrig sett detta förut”

Det visade sig senare att lotten inte bara innehöll en dubblett av nummer 47. Även nummer 7, 30 och 35 hade dubbletter. Det stod även fel på en av vinstraderna. Där det skulle vara 100 kronor kontantvinst stod i stället 50 kronor.

– Om man kollar på utskriften av lotten som är korrekt så ser man det, säger Mathias Skoglund, vice vd på Folkspel.

Han menar att man aldrig sett något liknande tidigare.

– Vi har grävt och försökt förstå vad som har hänt med det här vi har fått skickat till oss. Vi har aldrig sett detta förut, jag vill inte gärna spekulera i vad som hänt även om jag möjligen har en teori kanske i att någonting tekniskt har inträffat.

Mathias Skoglund menar att Folkspels tekniker kommer kontakta Torbjörn Jönsson för att reda ut vad som inträffat.

– Man behöver nog gå tillbaka hela vägen och titta vad det det för dator, vilken webbläsare man använt och andra kringliggande program. Våra tekniker behöver nog ta ett snack med personen och tekniskt vända och vrida på saker innan vi kan svara på vad som hänt. Men det är oerhört märkligt och jag har inte sett någonting på alla år som liknar detta.

Här vinner Leo, 20, tre bilar i Bingolotto: ”Vad sa du!?”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.