"Bingolotto" kommer nu tillbaka – till TV4

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
"Bingolotto" kommer tillbaka till TV4 från och med i höst.
Foto: Lennart Rehnman
Det är också klart att Ingvar Oldsberg fortsätter som programledare.
Foto: Robin Aron

"Bingolotto" är tillbaka – i TV4.

Efter sju år i Sjuan kommer programmet åter att visas i kanalen där allt började.

– Jag välkomnar med öppen famn Bingolotto tillbaka till TV4, säger Fredrik Arefalk, kanalchef på TV4, i ett pressmeddelande.

Bingo! Nu kommer "Bingolotto" tillbaka till TV4. I augusti gör programmet åter entré i kanalen efter att i sju år ha sänts i systerkanalen Sjuan.

– Jag välkomnar med öppen famn Bingolotto tillbaka till TV4. Programmet är som en kär gammal vän och det känns härligt att återigen få bjuda TV4-tittarna på den här fantastiska trotjänaren. Med Ingvar bakom rodret har programmet alla förutsättningar att nå nya höjder, säger Fredrik Arefalk, kanalchef TV4, i ett pressmeddelande.

"Glädja många spelare"

Också Folkspel är glada över beskedet om kanalflytten.

– Att Bingolotto nu återvänder till TV4 kommer glädja många av våra spelare som de senaste åren endast kunnat spela Bingolotto vid ett fåtal tillfällen per år då man inte haft tillgång till Sjuan, säger Hans Sahlin, vd Folkspel, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Vi är övertygade att många nya spelare kommer ta chansen att spela till glädje för sig själva och inte minst till glädje för Sveriges Föreningsliv dit allt överskott från Bingolotto går, till gagn för alla ungdomar.

Oldsberg fortsätter

"Bingolotto" sändes för första gången den 19 oktober 1991 i TV4. Då var Leif "Loket" Olsson programledare och sedan dess har programmet även letts av bland andra Lasse Kronér, Lotta Engberg och Marie Serneholt.

Ingvar Oldsberg fortsätter som programledare i höst. Kanalbytet från Sjuan till TV4 sker i samband med säsongsstarten i augusti.

Första avsnittet av "Bingolotto" – någonsin.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.