"Hon var full av liv, ett socialt geni, öppensinnad och hon såg efter mig och min bror som en Yiddishe-mamma", skriver Micael Bindefeld på Instagram. Foto: JOHAN JEPPSSON / JOHAN JEPPSSON EXPRESSEN"Hon var full av liv, ett socialt geni, öppensinnad och hon såg efter mig och min bror som en Yiddishe-mamma", skriver Micael Bindefeld på Instagram. Foto: JOHAN JEPPSSON / JOHAN JEPPSSON EXPRESSEN
"Hon var full av liv, ett socialt geni, öppensinnad och hon såg efter mig och min bror som en Yiddishe-mamma", skriver Micael Bindefeld på Instagram. Foto: JOHAN JEPPSSON / JOHAN JEPPSSON EXPRESSEN
Micael Bindefeld är en känd festfixare och har vuxit upp i en judisk familj i Göteborg. Foto: OLLE SPORRONGMicael Bindefeld är en känd festfixare och har vuxit upp i en judisk familj i Göteborg. Foto: OLLE SPORRONG
Micael Bindefeld är en känd festfixare och har vuxit upp i en judisk familj i Göteborg. Foto: OLLE SPORRONG

Bindefeld är i sorg – mamman har avlidit

Publicerad

Festfixaren Micael Bindefeld har lämnat ett sorgligt besked på Instagram. 

Hans mamma är död – efter flera års sjukdom i alzheimer. 

"Min mamma var en underbar person på flera sätt", skriver han i inlägget. 

Under tisdagskvällen la festfixaren upp en bild på sin mamma och han som barn för att berätta att det var en ledsam dag då hans mamma har gått bort 

"Hon var full av liv, ett socialt geni, öppensinnad och hon såg efter mig och min bror som en Yiddishe-mamma", skriver han i inlägget på Instagram. 

Han berättar vidare att hon brukade ta med familjen på museum, teater och botaniska trädgårdar och att hon lagade den bästa maten och älskade att bjuda över vänner på middag. 

https://www.instagram.com/p/BXirSrDFhKR/

Mamman hade diagnosen alzheimer 

I inlägget berättar han också att mamman hade diagnosen alzheimer och att hennes personlighet hade förändrats under de senaste tio åren. 

"Vi bad alltid och hoppades att hon inte var medveten om vilket hemskt tillstånd hon var i", skriver Micael Bindefeld i inlägget på tisdagskvällen. 

Där skriver han också att det var en lättnad för henne att somna in i dag men att det är ledsamt att hon inte får lära känna hans barn, sonen Simeon, som han fick tillsammans med sin pojkvän. 

"Jag tackar henne för allt hon gav mig och för att hon alltid trott på mig och för att hon alltid stöttade mig!! Vila i frid!!" avslutar han Instagram-inlägget. 

Micael Bindefeld är en känd festfixare och har vuxit upp i en judisk familj i Göteborg. 

Han har i tidigare intervjuer berättat om sin mamma och om uppväxten. 

– Jag tror att min mamma nästan pussade ihjäl mig och min bror, har han sagt i en intervju med Elfving möter i Sveriges radio. 

Expressen har varit i kontakt med Micael Bindefeld som inte vill ge några ytterligare kommentarer men som godkänner att Expressen publicerar bilden på hans mamma och honom. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag